FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HIFK HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS RoPS SJK TPS
vko.07 // 21.2.2020

​IFK Mariehamn ottanut tiukan linjan – loukkaantumistietoja ei enää julkaista

​IFK Mariehamn ottanut tiukan linjan – loukkaantumistietoja ei enää julkaista

IFK Mariehamnin loukkaantumistilanteesta alkuvuonna tihkuneet tiedot ovat olleet varsin yleisellä tasolla ja tähän on myös selkeä syy.

IFK:n puheenjohtaja Dan Mikkola toteaa, että keskustelua seuran loukkaantumisiin, sairastumisiin ja kuntoutukseen liittyvä tiedotus on viime viikkoina käyty ja tilannetta osin myös arvosteltu. Mikkolan mukaan rakentavalle kritiikille on aina paikkansa ja tämän myötä hän taustoittaa tilannetta tarkemmin.

- Kauden 2019 lopulla kävimme hallitustasolla keskustelua siitä, että rajoitamme tiedottamista pelaajien vammoista ja sairauksista. Yksityiskohtaisten tietojen julkaisemattomuuden puolesta on kaksi pääargumenttia, Mikkola sanoo.

Nämä syyt ovat Mikkolan mukaan pelaajien henkilökohtainen suoja ja toisaalta se, että vastustajille ei haluta antaa liian yksityiskohtaista tietoa. Edellisen osalta Mikkola vetoaa ennen kaikkea EU:n GDPR-säädökseen, joka on tiukentanut tietosuojaa melkoisesti.

- Vaikka ymmärrän yleisen intressin kaiken tiedon julkaisemiselle, tätä pitää punnita sitä vasten, että pelaaja on oikea ihminen, jonka ei tarvitse nähdä yksityiskohtaisia tietoja vammoistaan, sairauksistaan tai yleisestä terveydentilastaan lehdissä tai sosiaalisessa mediassa.

vko.12 // 24.3.2020
Lisää uutisia