FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HIFK HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS RoPS SJK TPS
vko.07 // 20.2.2020

​Kokemusta takalinjoille – IFK Mariehamn hankki Huuhkajissakin pelanneen puolustajan

​Kokemusta takalinjoille – IFK Mariehamn hankki Huuhkajissakin pelanneen puolustajan

Mikko Sumusalo edusti viime kaudella FC Honkaa. (Kuva: Juha Tamminen)

IFK Mariehamn vahvisti takalinjojaan melkoisella määrällä rutiinia solmimalla sopimuksen Mikko Sumusalon kanssa.

Sumusalo on 29-vuotias vasen laitapakki, jonka meriitit jalkapalloilijana ovat melkoiset. Futuran kasvatti ja sen jälkeen HJK:n juniorikoulun läpikäynyt Sumusalo debytoi miesten tasolla Klubi04:n riveissä, josa hän nousi edelleen HJK:n Veikkausliigajoukkueeseen.

HJK-vuosien jälkeen Sumusalo siirtyi Saksaan ja edusti kausina 2014-18 sellaisia seuroja kuin RB Leipzig, Hansa Rostock, Rot Weiss Erfurt ja Chemnitz. Kaudeksi 2018 hän palasi HJK:n paitaan ja viime kauden Sumusalo edusti FC Honkaa, jossa 23 ottelussa syntyi myös kolme maalia.

Kymmeniä poikien maaotteluita pelannut Sumusalo on esiintynyt Huuhkajissakin seitsemässä ottelussa ja oli pelaajaryhmässä mukana viimeksi keväällä 2019.

- Olemme etsineet puolustajaa ja halunneet kokeneen pelaajan täydentämään joukkuetta, joka on muuten nuori ja lupaava. Kun Mikko liittyy joukkueeseen, saamme meritoituneen suomalaisen laitapuolustajan, jolla on kansainvälistä rutiinia ja joka on pelannut pidempään huipputasolla Suomessa ja ollut myös maajoukkuekuvioissa, IFK:n seurajohtaja Peter Mattsson kertoo tyytyväisenä.

- Hän tuo osaamisellaan paljon kentälle, ei vain pelillisesti vaan myös kokemustaan ja rutiiniaan. Tämän myötä meillä on nyt erittäin hyvä sekoitus ryhmässä.

Sopimus Sumusalon kanssa merkitsee samalla sitä, että Dylan Murnane ei jatka Grönvittin riveissä kaudella 2020.

Lähde: IFK Mariehamnin tiedote
vko.12 // 24.3.2020
Lisää uutisia