FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HIFK HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS RoPS SJK TPS
vko.07 // 17.2.2020

​Walter Viitalalla siteitä Seinäjoelle – "Ei tunnu, että tulisin vieraaseen paikkaan"

​Walter Viitalalla siteitä Seinäjoelle – "Ei tunnu, että tulisin vieraaseen paikkaan"

Seinäjoki on "Wadelle" entuudestaan tuttu paikka. (Kuva: SJK)

Suomen mestaruuden IFK Mariehamnin kanssa kaudella 2016 voittanut ja sen jälkeen maailmalle lähtenyt Viitala allekirjoitti SJK:n kanssa kahden vuoden pelaajasopimuksen.

Viitala muuttaa Seinäjoelle heti ja liittyy SJK:n harjoitusrinkiin välittömästi.

- Seinäjoki on minulle itseasiassa tuttu paikka. Minun isäni puolen suku on Etelä-Pohjanmaalta, Alavudelta, joten Viitala-sukunimi saattaa olla monelle seinäjokiselle tuttu. Kummisetäni Jyrki Viitala ja kummitäti Mari Viitala asuu täällä, ja vaikka en ole ihan hirveästi täällä aikaani viettänyt, niin paikka on kyllä tuttu ja olen kuullut Seinäjoesta paljon heidän kauttaan. Ei siis tunnu yhtään, että tulisin vieraaseen paikkaan, sanoo Walter Viitala heti alkuun.

- On myös mahtava homma itselleni, että täällä on valmiiksi ihmisiä, joita tunnen myös seuran ulkopuolelta. Pelaajista Mehu Hetemaj on itselleni tuttu jo pidemmältä aikaa ja Robin Sidin kanssa pelasimme pari vuotta yhdessä Maarianhaminassa. Ja tietenkin Jani Honkavaara valmensi minua HIFK:ssä, joten hän oli myös yksi suuri syy, miksi valitsin tulla SJK:hon, Viitala jatkaa.

Viitala on päässyt kerran pelaamaan Seinäjoella OmaSp Stadionilla, kaudella 2016 IFK Mariehamnin mestaruuskaudella. OmaSp Stadion ja Kannattajapääty on siten myös tuttu entuudestaan.

- Odotan innolla pääseväni SJK-kannattajien eteen. Joukkueet tarvitsee faneja. Joten odotan innolla pääseväni pelaamaan heidän edessä ja toivottavasti tulen olemaan heidän luottamuksensa arvoinen, lähettää Viitala terveiset SJK:n kannattajille.

Viitala on urallaan tehnyt aina kovasti töitä päästäkseen eteenpäin ja hän ei ole pelännyt tehdä rohkeitakaan ratkaisuja urallaan, vaan on uskaltanut haastaa seuroissa jo ennestään olleita kokeneita maalivahteja kisaan pelipaikasta. SJK:ssa on nyt tulevalla kaudella hänen myötä todella vahva maalivahtiosasto, jossa on myös nuoria haastajia.

- Lahjakkuus vie tiettyyn pisteeseen, sen jälkeen se on ihan puhdasta työntekoa. Itse koitan tehdä töitä aina laadukkaasti ja luottaa omaan tekemiseen. Pitää myös uskoa omiin unelmiin, sanoo Viitala.

- Tämän kauden SJK on vaikuttanut ainakin ulospäin sellaiselta, ja mitä olen soitellut puheluita sekä kysellyt ihmisiltä, että nyt tekeminen on todella vakuuttavaa. Ja ilolla tulen seuraan. Toivottavasti pystyn myös omalla tekemiselläni vain vahvistamaan tätä imagoa, Viitala jatkaa.

Lisää uutisia