FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HIFK HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS RoPS SJK TPS
vko.06 // 16.2.2020

Kovan luokan paluumuuttaja - ​Walter Viitala siirtyy SJK:n riveihin Norjasta

Kovan luokan paluumuuttaja - ​Walter Viitala siirtyy SJK:n riveihin Norjasta

"Wade" palaa Veikkausliigaan. (Kuva: SJK)

SJK ja Norjan Sandefjord ovat sopineet maalivahti Walter Viitalan siirrosta SJK-paitaan.

Suomen A-maajoukkueessakin esiintynyt Viitala ja SJK ovat tehneet kaksivuotisen pelaajasopimuksen. Siirtosopimuksen ehtona on kansainvälisten pelilupa- ja rekisteröintimenettelyiden sujuminen normaaliin tapaan, eikä muita yksityiskohtia sopimuksesta julkisteta.

IFK Mariehamnin kanssa Suomen mestaruuden sekä Suomen Cupin voittanut, Veikkausliigan parhaaksi maalivahdiksi kaudella 2016 valittu Walter Viitala, on 190-senttinen ja 28-vuotias. Suomen mestaruuden jälkeen, Viitala siirtyi Tanskan pääsarjaan Viborgin riveihin. Sieltä hän jatkoi Ruotsin suurseura Malmö FF:n maalille ja lopulta Norjaan Sandefjordin paitaan. Kaikkiaan pelejä maailmalla tuli kasaan kolmessa kaudessa yli 40.

Veikkausliigassa Viitala on pelannut yhteensä 93 ottelua ja Suomen A-maajoukkueessa maaottelut Marokkoa, Viroa ja Sloveniaa vastaan. Viitala on ollut myös Suomen poika- ja nuorisomaajoukkueiden vakiopelaaja.

- Tarvitsen uusia haasteita itselleni tähän kohtaan uraa ja mielestäni SJK on loistava paikka näyttää, mitä on maailmalla tullut opittua. Todella innoissani olen tulossa SJK-leiriin mukaan, kertoo Walter Viitala

Viitala ei ole myöskään unohtanut Suomen maajoukkuetta, sillä hän on jo pitkään kuulunut Suomen A-maajoukkueen maalivahtipooliin. Nyt kun Suomi pelaa ensi kesän EM-kisoissa, haluaisi Viitala olla mukana joukkueessa.

- Koen olevani aika isänmaallinen ja Suomen edustaminen on ollut aina suuri kunnia. Uskon, että täällä pystyn näyttämään maajoukkueen valmennukselle, mikä on kundin taso tällä hetkellä ja haluan taistella paikasta maajoukkueessa, Viitala sanoo.

Lähde: SJK:n tiedote
Lisää uutisia