FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HIFK HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS RoPS SJK TPS
vko.06 // 15.2.2020

​Pirkanmaan derbyn tulos varmisti Hakalle ja Ilvekselle jatkopaikat - "Nuoret jätkät otti hienosti vastuuta"

​Pirkanmaan derbyn tulos varmisti Hakalle ja Ilvekselle jatkopaikat - "Nuoret jätkät otti hienosti vastuuta"

Hakan päävalmentaja Teemu Tainio oli tyytyväinen joukkueensa toiseen jaksoon lauantain derbypelissä Ilvestä vastaan. (Kuva: Juha Tamminen)

Pirkanmaan herruus jäi lauantaina ratkaisematta, kun FC Haka ja Ilves kohtasivat Suomen Cupissa.

Turhan harmittava tulos tuskin kummallekaan oli, sillä molemmat joukkueet selvittivät tiensä jatkoon Suomen Cupissa. Sillä, että Haka ja Ilves pelasivat jatkopaikkaan molemmille riittävän tasapelin, ei lopulta ollut mitään merkitystä, koska jatkopaikassa teoriassa vielä kiinni olleet SJK ja RoPS hävisivät omat ottelunsa, mikä tarkoitti pirkanmaalaisseurojen varmaa jatkopaikkaa.

Hakan päävalmentaja Teemu Tainio lupasi otteluennakossa, että vain voitto kelpaa Ilvestä vastaan. Vaikka voittoa ei tullutkaan, vaikutti päävalmentaja varsin tyytyväiseltä pelin jälkeen.

– Alkuun näytti, että jäädään täysin Ilveksen jyrän alle, mutta hienosti pojat sitten pystyivät kokoamaan itsensä. Hienosti saatiin palloa liikkeelle ja nuoret jätkät otti hienosti vastuuta. Ilves ei oikeastaan päässyt lainkaan kunnon maalipaikkoihin.

Ottelun alun jälkeen ensimmäinen jakso olikin varsin tasainen, missä kumpikin joukkue vuorollaan hyökkäsi. Varsinaisia maalipaikkoja ei ensimmäisellä puoliajalla kuitenkaan nähty ja näin tauolle siirryttiin oikeutetusti 0-0 -tilanteessa.

Toisella jaksolla Haka esitti alkuun erittäin rohkeaa ja pallollisesti kypsää peliä. Hyvä vaihe kuitenkin tyrehtyi, kun Ilves siirtyi ottelun 65. minuutilla 1-0 -johtoon. Maali oli seurausta tilanteesta, missä Henri Malundama rikkoi rangaistusalueella ja Ilveksen nimimies Lauri Ala-Myllymäki pääsi niittaamaan pilkulta pallon verkkoon.

Ilves sai maalista selkeästi lisävirtaa ja hallitsikin tapahtumia hetken aikaa, kunnes Haka hiljalleen sai jälleen paremmin otetta pelistä ja luotua maalipaikkoja etenkin laitojen kautta. Lopulta yksi laitanousu tuottikin toivottua tulosta, kun Jami Kyöstilä keskitti oikealta ja Antto Hilska pääsi puskemaan tasoituksen.

Suomen Cupissa on vielä päätöskierros edessä, jolloin Haka kohtaa FC Lahden vieraissa. Tähänkin otteluun valmentaja Tainiolla oli jo hivenen ajatusta mielessä.

– Vähän tullaan kokeilemaan ja pyörittämään pelaajien paikkoja. Saadaan myös Eerolle (Markkanen) lisää minuutteja ja ajettua sisään joukkueeseen.

Markkanen aloitti Ilvestä vastaan ja esiintyikin varsin pirteästi, kunnes Akseli Lehtojuuri vaihdettiin hänen tilalleen 61. minuutilla.

– Kyllähän hän selvästi pelimies on, vaikka pelituntuma onkin tällä hetkellä olematon, kehaisi Tainio tuoretta hankintaa.

vko.12 // 24.3.2020
Lisää uutisia