FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HIFK HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS RoPS SJK TPS
vko.06 // 15.2.2020

FC Lahden lyhyen tähtäimen tavoite täyttyi - "Työ kuitenkin jatkuu"

FC Lahden lyhyen tähtäimen tavoite täyttyi - "Työ kuitenkin jatkuu"

FC Lahden päävalmentajan Ilir Zenelin mukaan joukkueen lyhyen tähtäimen tavoite täyttyi Suomen Cupin jatkopaikan myötä. (Kuva: FC Lahti)

FC Lahti varmisti Suomen Cupin jatkopaikkansa kaatamalla RoPS:n lauantaina 2-1.

Ottelun alku oli Lahden hienoista hallintaa, mutta Dimitry Imbongon tulisen laukauksen lisäksi kumpikaan joukkue ei huippupaikkoja luonut. RoPS alkoi saada otetta ensimmäisen jakson loppupuoliskolla. Veka Pyyny oli karata läpiajoon, mutta lahtelaiskapteeni Kari Arkivuo hoiti tilanteen kokemuksellaan.

Jakson lopussa vierailijat kuitenkin onnistuivat. Matias Tamminen pääsi ampumaan vapaasti kulmapotkun tippuessa hänelle. Patrick Rakovsky kauhoi pallon kentälle, mutta peliväline oli ylittänyt jo maaliviivan. Samuel Olabisi laittoi paluupallon vielä varmuudeksi verkkoon ja RoPS iirtyi 1-0-taukojohtoon.

Toiselle jaksolle Lahti tuli hyvin. Ensin Valdrin Rashica ampui tulisesti, mutta Martin Kompalla venytti pallon kulmaksi. Minuuttia myöhemmin Kompalla ei enää mahtanut mitään. Vahid Hambo jatkoi pallon nopeassa vastaiskussa Dimitry Imbongolle, joka pääsi rauhassa sijoittamaan tasoitusosuman.

Ottelussa nähtiin hulluja tunteita tunnin kohdalla. Vahid Hambo kaadettiin hyökkäyspäässä, mutta ottelun erotuomaristo ei nähnyt rikettä. Hetkeä myöhemmin tuomaristo näki rikkeen Lahden rangaistusalueella ja pallo vietiin pilkulle. Wato Kuate ampui pilkun sisään, mutta rangaistuspotku jouduttiin uusimaan. Jälkimmäinen rangaistuspotku puolestaan meni karkeasti yli ja ottelua jatkettiin tasatilanteesta.

Viimeisellä kymmenminuuttisella Lahti haki tosissaan voittoa ja loi useamman paikan. Ensin Valdrin Rashica keskitti nopean hyökkäyksen päätteeksi matalan pallon RoPS:n maalille ja Vahid Hambo sai hieman jalkaansa väliin. Martin Kompalla kuitenkin kesti.

Kahta minuuttia myöhemmin vapauttava voitto-osuma lopulta syntyi. Lassi Forss ja Arttu Auranen alustivat paikan Jasin Assehnounille, joka antoi jalan laulaa. Kompalla sai hieman sormenpäitään väliin, mutta Assehnounin laukaus painui vastustamattomasti yläkulmaan. Lopussa Lahti tyytyi pitämään palloa ja kuittasi itselleen täydet pisteet ja jatkopaikan.

Ottelun jälkeen FC Lahden päävalmentaja Ilir Zeneli oli tyytyväinen jatkopaikkaan. Hän kuitenkin löysi pelistä myös parannettavaa. Lisäksi Zenelin mukaan joukkueen esityksessä näkyi alkuviikon rasitukset.

- Cupin alkulohko oli lyhyen tähtäimen tavoite ja mittari ja nyt tavoite on täytetty. Ottelu oli tänään täynnä vauhtia ja vaarallisia tilanteita. Molemmat joukkueet halusivat selvästi voittaa matsin. Oli hienoa nähdä, kuinka toiselle jaksolle muuttamamme asiat helpottivat pelaamistamme. Meillä oli vielä pieniä nukahduksia ja meidän pitää tietyissä tilanteissa olla vielä rohkeampia. Työ kuitenkin jatkuu, Zeneli muistutti.

Lisää uutisia