FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HIFK HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS RoPS SJK TPS
vko.06 // 14.2.2020

RoPS haluaa eroon näennäisestä pelaamisesta - "Tarkoitus olisi päästä päättämään hyökkäykset"

RoPS haluaa eroon näennäisestä pelaamisesta - "Tarkoitus olisi päästä päättämään hyökkäykset"

"Vesse" kaipaa tehoja RoPS:n pelaamiseen. (Kuva: RoPS)

Rovaniemen Palloseura jahtaa edelleen Suomen Cupin avausvoittoaan ja hakee sitä lauantaina FC Lahden vieraana.

Edellisellä kierroksella RoPS joutui tyytymään niukkaan 0-1 tappioon FC Hakalle. Toisaalta voitto FC Lahdesta saattaisi nostaa RoPS:n jo kiinni jatkopaikkaan. Tällä hetkellä alkulohkossa neljäntenä on juurikin FC Lahti ainoastaan kaksi pistettä RoPS:n edellä.

FC Hakaa vastaan RoPS:aa vaivasi tehottomuus. Joukkue kyllä kontrolloi peliä, ajoittain näyttävästikin, mutta todelliset vaarapaikat jäivät ottelun loppuhetkille.

- Hyvää oli, että saimme rakennettua mahdollisuuksia murtautumiselle. Oli monia tilanteita, jotka pystyimme rakentamaan alhaalta ylös saakka, RoPS:n päävalmentaja Vesa Tauriainen kertaili viikon takaista.

- Lopulta hyökkäykset eivät kuitenkaan johtaneet mihinkään, ja sehän ei ole toivottavaa. Olemme viikon ajan harjoitelleet ja pyöritelleet näitä ongelmia, mutta kyseessä on myös asenneasia. Meiltä puuttui päättäväisyys.

RoPS:n huominen vastustaja FC Lahti on toistaiseksi napannut Suomen Cupista ainoastaan yhden voiton. Viime kierroksella he kaatoivat vieraissa Seinäjoen Jalkapallokerhon.

RoPS:n päävalmentaja Vesa Tauriainen myöntää, että tässä vaiheessa kautta tietämys Lahdesta on vielä pintapuolista. RoPS:lla kuten kaikilla joukkueilla pääpaino on vielä omassa tekemisessä.

- Olemme hiukan seurailleet lahtelaisia, mutta varmasti hekin tulevat huomenna kokeilemaan eri asioita ja vaihtamaan kokoonpanoa edelliseen otteluun, Tauriainen arvioi.

- Me lähdemme matkaan hiukan siipirikkoisena, mutta tavoite on silti parantaa meidän tehokkuutta. Näennäisen pelaamisen sijaan tarkoitus olisi päästä päättämään hyökkäykset.

RoPS:n sairaslista on pidentynyt yhdellä. Huomenna sivussa ovat Aleksandr Kokko, Juho Hyvärinen, Youness Rahimi, Tuomas Kaukua sekä uutena Simo Majander. Hyvärisen ja Kokon paluut ovat lähellä. Muiden kohdalla vielä tarkkaillaan tilannetta.


FC Lahti - RoPS Mukkulan hallissa lauantaina 15.2. kello 14.00. Ottelu on nähtävillä suorana lähetyksenä Ruutu-palvelussa.

vko.07 // 22.2.2020
Lisää uutisia