FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HIFK HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS RoPS SJK TPS
vko.06 // 14.2.2020

​Pirkanmaan derbyjen paluu otetaan ilolla vastaan: "Hienoja tapahtumia"

​Pirkanmaan derbyjen paluu otetaan ilolla vastaan: "Hienoja tapahtumia"

Kuva: Juha Tamminen

Kolmen kierroksen jälkeen B-lohkoa johtava Ilves kohtaa lauantaina toisena olevan FC Hakan.

Ottelun voittaja tai tasapelillä molemmat sinetöivät lopullisesti paikkansa Suomen Cupin pudotuspelivaiheeseen. Vuoden ensimmäinen Pirkanmaan derby pelataan Tampereella Pirkkahallilla, vaikka kissapeto on periaatteessa vierasjoukkue.

Ilves on hallitsevana cup-mestarina jatkanut siitä, mihin viime vuonna jäi. Tammikuisessa cup-avauksessa FC Lahti jäi Mukkulahallissa tyhjin käsin, kun tamperelaiset hakivat 2-1-voitolla täydet kolme pistettä. Maaliverkkoja heiluttivat Eetu Mömmö kulmapotkutilanteen puskulla ja Iiro Järvinen komealla kaukolaukauksella.

Voittoputki jatkui, kun RoPS kaatui Pirkkahallissa pari viikkoa sitten. Mömmö aloitti maalinteon karkaamalla linjan taakse läpiajoon, Tiemoko Fofana puttasi maalivahdin pudottaman pallon viivan yli ja Emile Paul Tendeng viimeisteli lopussa 3-1-lukemat tarkalla sijoituksella.

Viime lauantaina hallitseva Veikkausliigan mestari KuPS pisti tamperelaiset tiukkaan testiin. Kovaotteinen ja tasaväkinen kamppailu päättyi 1-1. Ilveksen osumasta vastasi Lauri Ala-Myllymäki, joka laukoi itse hankkimansa rangaistuspotkun viileästi maaliin. Myös kuopiolaiset pääsivät koettamaan onneaan pilkulta, mutta Mika Hilander torjui Lucas Rangelin laukoman vedon.

Haka-otteluun lähdettäessä Ilveksen sairastuvalla ovi käy molempiin suuntiin. Tatu Miettunen, Jair ja Joona Veteli ovat palanneet täydellä tohinalla taistelemaan peliajasta. Ilari Mettälä lähenee pelikuntoa. Vastavuoroisesti Felipe Aspegren ja Iiro Järvinen ovat pudonneet pois vahvuudesta. Janne Saksela ja Naatan Skyttä ovat pitkäaikaispotilaita, kuten myös Yusif Moussa, jonka varvas operoitiin onnistuneesti.

Ilveksen päävalmentaja Jarkko Wissille on luvassa neljäs Hakan kohtaaminen Suomen Cupissa. 2016 Haka pudotti Ilveksen jatkosta voittamalla pilkkukisan 5-4 varsinaisen peliajan päätyttyä 0-0. Vuotta myöhemmin Ilves kairasi 3-1-voiton ja 2018 alkulohkossa pisteet jaettiin 0-0-tuloksella.

– Muutaman hetken tauko on ollut näistä peleistä. Hienoja tapahtumia ja Pirkanmaalle saadaan lisää liigaväriä, Wiss kertoo.

– En ole kauheasti katsellut heidän pelejään, mutta sen mitä olen harjoittelua nähnyt, niin palloa liikutellaan järkevästi. Hyvällä itseluottamuksella nuori joukkue painaa. Pelaajat luottavat omiin vahvuuksiinsa.

Tupsukorvilla on menossa viimeinen rypistys ennen ansaittua talvitaukoa.

– Meillä ei ole pelillistä teemaa tähän otteluun. Harjoitusmäärät ovat kasvaneet ja nyt on menossa talven rankin viikko, joten se on päällimmäisenä mielessä. Koetamme tietysti silti saada lauantaille teräviä jalkoja kentälle.

– Toivottavasti jatkopaikka varmistuu mahdollisimman nopeasti. Ensi viikolla on vielä kaksi peliä, harjoitusmatsi Kalevia vastaan ja cupissa SJK. Sitten pidämme pienen loman. Suunnitelma on siis selkeä, Wiss toteaa.

Tamperelaiset ovat kärsineet läpi talven ikävästä loukkaantumissumasta, joka alkaa pikkuhiljaa helpottaa. Joka tapauksessa peliaikaa ja rasitusta jaetaan monipuolisesti.

– Klinikalla riittää väkeä, mutta enää ei sentään puhuta joukkosidontapaikasta, Wiss heittää.

FC Haka – Ilves lauantaina 15. helmikuuta kello 14.30 Pirkkahallissa. Ottelu on nähtävillä suorana lähetyksenä Ruutu-palvelussa.

Lisää uutisia