FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HIFK HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS RoPS SJK TPS
vko.06 // 14.2.2020

Pikkarainen painottaa Honka-ottelun alla: "Tavoitteena jatkoonpääsy"

Pikkarainen painottaa Honka-ottelun alla: "Tavoitteena jatkoonpääsy"

Tommi Pikkarainen tietää Hongan vahvuudet. (Kuva: Juha Tamminen)

TPS pelaa lauantaina Suomen Cupin Veikkausliigan karsinnassa toisen peräkkäisen kotiottelunsa, kun FC Honka saapuu vieraaksi Turkuun.

Molemmat joukkueet ovat pelanneet Suomen Cupissa kolme ottelua ja myös saldot ovat samat; yksi voitto, tasapeli ja tappio. TPS saalisti HJK-tappion jälkeen avauspisteen IFK Mariehamnilta ja voitti HIFK:n viime viikon perjantaina Joakim Latosen maalilla 1-0.

Honka puolestaan avasi 1-1-tasapelillä HIFK:ta vastaan. Sen jälkeen espoolaiset hävisivät FC Interille Kupittaalla 1-0 ja vasta kolmas kierros tuotti täyden pistepotin, kun vastassa oli IFK Mariehamn. Tiukille meni sekin, sillä Hongan Borjas Martin viimeisteli joukkueensa voittomaalin vasta lisäajalla.

TPS on tällä hetkellä Suomen Cupin Veikkausliigajoukkueiden A-lohkossa neljäntenä ja siis jatkopaikassa kiinni. IFK Mariehamn ja HIFK ovat kolme pistettä perässä.

TPS:n päävalmentaja Tommi Pikkarainen joutui lymyilemään viime perjantaina turvallisen välimatkan päässä joukkueensa vaihtopenkistä, mutta nyt flunssa on voitettu kanta. Pikkaraista tuurannut Joonas Laurikainen piiskasi TPS:n hyvään menoon ja lopulta voittoon asti HIFK:ta vastaan.

- Joukkue noudatti HIFK:ta pelisuunnitelmaa erinomaisesti ja jaksoi painaa hyvin alusta loppuun asti. Honka on taitavan ja pelaavan joukkueen maineessa ja asialle löytyy myös katella. Honka pelaa rohkealla peliryhmityksellä erinomaisesti laitojen kautta, vähän samoin kuin Haka viime vuonna Ykkösessä. Honka oli viime kaudella Veikkausliigassa pronssilla, eikä joukkueen taso ainakaan laskenut ole, Pikkarainen muistuttaa.

- HIFK-voitto oli nousijajoukkueelle tässä vaiheessa iso juttu. Joukkueessa on hyvä fiilis päällä. Totta kai me tähtäämme taas lauantaina voittoon ja tavoitteenamme on jatkoon pääsy alkulohkostamme, hän painottaa perään.


TPS - FC Honka LähiTapiola-areenalla lauantaina 15.2. kello 13.00. Ottelu on nähtävillä suorana lähetyksenä Ruutu-palvelussa.

Lisää uutisia