AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.06 // 14.2.2020

"Lisää huolellisuutta ja laatua" - Vasara kaipaa vielä terävyyttä Hongan peliin

"Lisää huolellisuutta ja laatua" - Vasara kaipaa vielä terävyyttä Hongan peliin

"Vesku" osaa varoa TPS:n vahvuuksia. (Kuva: Juha Tamminen)

FC Hongan matka Suomen Cupin lohkovaiheessa jatkuu lauantaina, kun vastaan asettuu TPS kotonaan LähiTapiola-areenalla.

Honka on napannut kolmesta Cup-ottelusta neljä pistettä. Urakka alkoi tasapelillä HIFK:ta vastaan, toisessa ottelussa FC Inter oli parempi, ja viimeksi kaatui IFK Mariehamn Borjas Martinin loppuhetkien vapaapotkuosumalla 2-1.

- Meillä on ollut haasteita saada luotua tarpeeksi maalipaikkoja. Puolustaessa olemme pystyneet parantamaan tarvittavia asioita, eikä vastustaja ole meitä vastaan kovin paljoa saanut kontrolloitua palloa. Hyökätessä meidän pitäisi saada viimeisiin liikkeisiin ja ratkaisuihin lisää huolellisuutta ja laatua, Hongan päävalmentaja Vesa Vasara kommentoi.

TPS nousi täksi kaudeksi takaisin Veikkausliigaan kaatamalla nousukarsinnassa KPV:n. Joukkue on muuttunut maltillisesti. Anton Lepola ja Valtteri Vesiaho lähtivät Kotkaan. Tilalle on saapunut mm. VPS:n riveistä Juho Lähde, joka on kuitenkin toistaiseksi vielä sivussa pelikentiltä.

Cupin kolmesta pelaamastaan ottelusta TPS:n saaliina on Hongan tapaan neljä pistettä. Ensimmäinen tuli 1-1 tasapelistä IFK Mariehamnia vastaan, ja viimeksi kaatui HIFK 1-0. HJK oli puolestaan turkulaisia vahvempi luvuin 3-0.

- TPS on melko suoraviivainen joukkue. Heillä on yksi isokokoinen hyökkääjä, jonka vaikutus peliin on suuri. Ajoittain he ovat todella aggressiivisia, mutta osaavat tarvittaessa puolustaa hyvin myös syvältä. Siihen meillä täytyy olla ratkaisut valmiina, Vasara analysoi.

Hongalta varmasti sivussa on Elmo Heinonen. Demba Savagen ja Jean Marie Dongoun pelikunto on vielä epävarma. Noin viikon verran joukkueen kanssa harjoitellut Mac Kandji on tällä tietoa käytettävissä.


TPS - FC Honka LähiTapiola-areenalla lauantaina 15.2. kello 13.00. Ottelu on nähtävillä suorana lähetyksenä Ruutu-palvelussa.

Lisää uutisia