FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HIFK HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS RoPS SJK TPS
vko.06 // 13.2.2020

​Avain mestaruuteen: "Pitää olla liigan paras kärki"

​Avain mestaruuteen: "Pitää olla liigan paras kärki"

Kuva: Juha Tamminen

Suomen menestynein jalkapalloseura HJK on vahvistanut rivejään kaudeksi 2020 ja haluaa palata valtaistuimelleen Suomen mestariksi.

HJK sai houkuteltua kaudeksi 2020 kaksi todella kovaa kotimaista paluumuuttajaa riveihinsä. Keskikenttämies Rasmus Schüller, 28, on tehnyt komean uran ulkomailla ja kuuluu Huuhkajien runkopelaajiin. Hyökkääjä Roope Riski palaa niin ikää maailmalta Veikkausliigaan pelattuaan viime vuodet Norjassa, Saksassa ja viimeksi Itävallassa.

- Ei voi heistä muuta kuin positiivista sanoa. Pelaajina futistaidot ja ymmärrys jalkapallosta todella korkealla tasolla. Raden kanssa pelasin aiemmin pitkäänkin Klubissa. Todellinen pelimies ja osana maajoukkueen rinkiä. Kaikki tietää miten kova hän on painamaan duunia ja lisäksi tosi hyvä futaaja, HJK:n Nikolai Alho kehuu.

- Roopen kanssa on monta kertaa kohdattu. Todella vaarallinen kärki, joka haluaa tehdä maaleja. Meiltä puuttui viime vuonna juuri sellainen jätkä kärjestä, joka oikeasti haluaa ja pystyy tekemään niitä maaleja joka pelissä.

- Aikaisempina kausina meillä on ollut Morelos ja Klauss sellaisia todella hyviä kärkiä. Roope kuuluu siihen kategoriaan ja pystyy paukuttamaan vähintään sen 10-15 maalia kaudessa. Se on kylmä fakta, jos mestaruuden haluat voittaa, pitää olla liigan paras kärki. Roope siihen pystyy, Alho uskoo.

HJK-IFK Mariehamn lauantaina 15.2. klo 13.30 Talin hallissa. Ottelu on nähtävillä suorana lähetyksenä Ruutu-palvelussa.

Lisää uutisia