FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HIFK HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS RoPS SJK TPS
vko.06 // 12.2.2020

​Mestaruuden ratkaisseella hyökkääjällä kova tavoite: "Koko Veikkausliigan paras pelaaja"

​Mestaruuden ratkaisseella hyökkääjällä kova tavoite: "Koko Veikkausliigan paras pelaaja"

Kuva: Juha Tamminen

KuPS:n hyökkääjä Ilmari Niskanen iski voittomaalin Veikkausliigakauden 2019 mestaruuden sinetöineessä ottelussa FC Interiä vastaan.

Niskanen, 22, pelasi erittäin vahvan loppukauden KuPS:n riveissä ja sen antama buusti lennättää miestä hamuamaan uransa parasta kautta Veikkausliigassa.

- Tulevana kautena on tavoitteena auttaa KuPS:aa enemmän, olla KuPS:n ja koko Veikkausliigan paras pelaaja. Sitä kohden tehdään töitä. Treenataan kovasti ja jos terveenä pysyn, niin siihen on kaikki mahdollisuudet. Viime kauden loppu oli tosi hyvä, se antaa itseluottamusta. Cup on lähtenyt ihan ok käyntiin. Itsellä tekeminen ei ole vielä terävimmillään, kun treenimäärä ovat niin suuret, mutta se terävyys tulee sieltä, kun kevennetään treenaamista, vikkeläkinttuinen Niskanen toteaa.

Niskanen teki Veikkausliigadebyyttinsä KuPS:n riveissä jo teininä ja kehitys on ollut koko ajan nousujohteista. Tehojakin on irronnut kausi kaudelta enemmän. Tulevaisuudessa Niskasen tavoitteet ovat ulkomailla. KuPS-kippari Petteri Pennanen siirtyi kauden jälkeen eksoottiseen Indonesian jalkapalloliigaan. Viime kaudella kipparin esimerkkiä seurattiin pelikentällä, mutta siirron suhteen Niskanen ei aio kapteeninsa esimerkkiä seurata.

- Saa nähdä, mutta en usko, että sinne olen lähdössä, Niskanen naurahtaa ja jatkaa; mutta ulkomaat on ehdottomasti tavoitteena. Ne ovat olleet pikkupojasta lähtien. Viime kauden loppupuolisko oli hyvä ja uskoin, että siirto olisi kauden päätyttyä voinut tapahtua. Muutamaan maahan on vielä siirtoikkuna auki, mutta näyttää sille, että siirtoa ei vielä tapahdu. Katsellaan sitten taas kesällä tilannetta, Niskanen toteaa.

Lisää uutisia