FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HIFK HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS RoPS SJK TPS
vko.06 // 12.2.2020

​Honkavaara paluustaan Kuopioon: "Omalla tavallaan tietenkin erikoista"

​Honkavaara paluustaan Kuopioon: "Omalla tavallaan tietenkin erikoista"

Jani Honkavaara kohtaa perjantaina entisen seuransa KuPS:n. (Kuva: SJK)

Suomen mestaruuden KuPS:n päävalmentaja viime kaudella voittanut Jani Honkavaara matkustaa perjantaina entiseen asuinkaupunkiinsa uuden seuransa SJK:n luotsina.

SJK kohtaa perjantaina Suomen Cupin karsinnoissa hallitsevan Suomen mestarin KuPS:n klo 18.30.

Perjantain ottelu on monella tapaa mielenkiintoinen, sillä se on ensimmäinen kerta kun SJK:n päävalmentaja Jani Honkavaara palaa Kuopioon johdettuaan viime kaudella KuPS:n Suomen mestariksi. KuPS puolestaan on muuttunut uuden norjalaisen päävalmentajansa Arne Erlandsenin ja uusien pelaajien myötä.

Kyseessä on tärkeä ottelu molemmille seuroille mahdollisen Suomen Cupin jatkopaikan kannalta. KuPS voisi varmistaa jatkopaikan voitolla ja SJK taas pitää jatkomahdollisuutensa elossa voitolla.

- Omalla tavallaan tietenkin erikoista mennä Kuopioon, mutta kun on tähän työhön jo tottunut mitä tekee nyt Seinäjoella, niin ei se nyt niin kummalliselta tunnu. Ehkä se on kuitenkin ne ihmiset siellä ja omat vanhat pelaajat, jotka tuntee niin hyvin. Se on kiva kaupunki, paljon ystäviä ja tuttuja, Honkavaara pohti.

"Honsu" tietää, mitä on vastassa.

- Vastaan tulee siellä äärimmäisen suoraviivainen joukkue ja juoksuvoimaninen joukkue. Sitä KuPS oli jo omana aikanani, mutta se on nyt vielä entisestään juoksuvoimaisempi. Melko fyysinen myös, mutta heidän pelityylinsä on aika kamppaileva. He heittävät palloa suoraviivaisesti ylös ja siitä sitten kamppaillaan. Siitä se fyysisyys tulee. Heillä on hyviä yksilöitä ja he ovat onnistuneet pelaajahankinnoissa.

- Pelissä on tavallaan myös isot panokset. Kyllä me lähdimme kaikkia näitä aikaisempiakin pelejä voittamaan. Nyt tässä pelissä on kovat panokset ja siinä mielessä olisi kiva ottaa voitto tästä, että tämä on meille tavallaan pahin mahdollinen paikka. Alusta johon emme ole yhtään tottuneet ja kova vastustaja vierasottelussa. Vaikein mahdollinen paikka, mutta tällaisessa tilanteessa monesti se käänne voi tulla.

Painimalla hän ei usko joukkueensa nappaavan pisteitä.

- Emme lähde kuitenkaan varsinaisesti tuloksesta pelaamaan, sillä kyllä meillä on näissä peleissä aina joku ajatus mihin lähdetään vastaamaan. KuPS ei varsinaisesti hae pelissä kontrollia, vaan toimittaa sen pallon aika suoraviivaisesti ylös ja he haluavat pelata peliä ylempänä. Meillä on tietenkin hieman sama, mutta me haluamme päästä kontrollin kautta ylöspäin. Joten KuPS varmasti haluaa prässätä meitä ylhäältä. Kuopiohallin alusta on toisaalta sen verran nopea alusta, että jos olet hyvä pallolla, niin sitä kautta pystyy sen prässin avaamaan. Ja lähteä ehkä sillä tavalla pelaamaan sitä kuuluisaa omaa peliä. Me ei voida lähteä siihen KuPS:n futikseen, sillä ei meidän pelaajatyypit ole sellaisia, että me painittaisiin heitä vastaan. Meidän pitää pelata muilla aseilla, Honkavaara valotti.


KuPS-SJK Kuopio-hallissa perjantaina 14.2. kello 18.30. Ottelu on nähtävillä suorana lähetyksenä Ruutu-palvelussa.

Lisää uutisia