FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HIFK HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS RoPS SJK TPS
vko.06 // 11.2.2020

​HJK:n kopissa raikaa taas nauru: "Hyvä, energinen ja positiivinen meininki"

​HJK:n kopissa raikaa taas nauru: "Hyvä, energinen ja positiivinen meininki"

Kuva: Juha Tamminen

HJK on uudistunut melkoisesti sitten pettymykseen päättyneen kauden 2019.

Vaikea viime kausi on haudattu muistojen perukoille ja Klubissa on taas positiivinen tekemisen meininki.

- Tosi hyvältä näyttää. Tekeminen on ollut ihan eri näköistä kuin viime vuonna. Pelaajamateriaali on, parempi on ehkä väärä sana, mutta sitoutuneempi. Kaikki pelaajat työskentelevät lujasti ja ovat sitoutuneet meidän pelitapaan. Yksi iso ero mitä henkilökohtaisesti olen huomannut, on kentän ulkopuolinen toiminta. Koppi ja ilmapiiri, mikä siellä on, on se paljon parempi kuin viime vuonna. Taas on sellainen hyvä, energinen ja positiivinen meininki. Se edesauttaa uusia sopimuspelaajia pääsemään sisään ja kokeneempia jaksamaan, HJK:n Nikolai Alho iloitsee.

HJK:n päävalmentaja Toni Koskela kertoi joulukuussa, että HJK haluaa olla pelillisesti selvästi dynaamisempi ja nopeampi. Sitä kautta Koskela on etsinyt myös uusia pelaajia, joilla on riittävästi nopeita jalkoja ja juoksuvoimaa.

- Ei tuon enempää viitsi paljastella. Tiettyjä juttuja ollaan hiottu, pelitavasta ei voi hirveästi paljastella. Tuota komppaan, mitä Toni on sanonut. Treenaamisemme palvelee just sitä ja sitten kun kausi alkaa, niin ollaan nopea ja dynaaminen joukkue. Toki pallonhallinta on meille tärkeä edelleen, mutta se ei ole se ykkösprioriteetti. Ensisijaista on, että ollaan nopeita ja dynaamisia ja kun sauma on hyökätä, niin hyökätään. Treeneissä ollaan tehty enemmän täysvauhtisia spurtteja ja juoksuja. Se palvelee tulevia pelejä ja sillä on iso ero jaksaako vetää 80 prosentin vain 100 teholla juoksuja, Alho toteaa.

vko.07 // 22.2.2020
Lisää uutisia