FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HIFK HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS RoPS SJK TPS
vko.06 // 11.2.2020

​HIFK vahvisti maalivahtiosastoaan

​HIFK vahvisti maalivahtiosastoaan

HIFK:n fanit luovat erityisen tunnelman kotiotteluihin. (Kuva: Juha Tamminen)

Veikkausliigaseura HIFK ja maalivahti Jaakko Kivekäs ovat solmineet yksivuotisen, Veikkausliigakauden 2020 kattavan pelaajasopimuksen.

Kivekäs, 20, on harjoitellut HIFK:n edustusjoukkueen mukana jo koko talviharjoittelukauden ajan.

Kivekäs oli mukana HIFK:n organisaatiossa jo viime kaudella, jonka aikana hän pelasi kolme ottelua seuran kakkosjoukkueen maalilla Kolmosessa. Lisäksi Kivekäs oli läpi kauden mukana myös edustusjoukkueen harjoitusvahvuudessa. Hän siirtyi HIFK:hon PK-35:sta, jota hän edusti miesten Kolmosessa kaudella 2018 noustuaan edustusjoukkueeseen saman seuran junioreista.

– Olen hyvä reaktiotorjuja ja parhaimmillani 1v1-tilanteissa. Tykkään puhua kentällä paljon ja tehdä siten yhteistyöstä puolustuslinjan kanssa mahdollisimman helppoa. Vaikka pelaaminen on toki jalkapalloilijan arjessa parasta, viihdyn myös treenikentällä jopa raskaina preseasonviikkoina, Kivekäs kertoo itsestään.

Kivekäs on viihtynyt hyvin HIFK:ssa ja toimii edustusjoukkueen pelaajan roolinsa ohella myös valmentajana seuran junioripuolella. HIFK:n vahva seurakulttuuri ja ammattimaiset harjoittelupuitteet ovat tehneet vaikutuksen nuoreen maalivahtiin, joka tavoittelee seuraavan askeleen ottamista omalla urallaan.

– On ollut hienoa olla osa HIFK:ta! Harjoittelu on ollut alusta lähtien ammattimaista, ja niin seura kuin joukkuekin on ottanut harppauksia eteenpäin. On tärkeää, että joukkueessa on myös pitkän linjan IFK-pelaajia, sillä näin yhteys kannattajiin säilyy ja seurakulttuuri siirtyy eteenpäin uusille pelaajille. Nykyiset pelaajat voivat sitten vuorostaan siirtää kulttuuria eteenpäin tuleville uusille pelaajille. Se on tärkeää, sillä vastaavaa seurakulttuuria ei ole missään muualla Suomessa. Kingit tekevät jokaisesta kotiottelusta erityisen. Ensi kaudella tavoitteeni on harjoitella kovaa ja ottaa askelia kohti omaa huippuani, jotta tulen entistä valmiimmaksi myös Veikkausliigapeleihin, Kivekäs kertoo.

vko.07 // 22.2.2020
Lisää uutisia