FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HIFK HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS RoPS SJK TPS
vko.06 // 10.2.2020

RoPS sopimukseen Martin Kompallan kanssa - kokemusta Veikkausliigasta VPS:ssa

RoPS sopimukseen Martin Kompallan kanssa - kokemusta Veikkausliigasta VPS:ssa

Martin Kompalla vaihtaa RoPS:n väreihin. (Kuva: Juha Tamminen)

Viime kaudella Vaasan Palloseuran väreissä torjunut saksalaisvahti Martin Kompalla, 27, siirtyy Rovaniemen Palloseuraan. Sopimus kattaa kauden 2020.

Martin Kompalla on maineikkaan saksalaisseura Borussia Mönchengladbachin kasvatti. Kompalla pelasi juniorivuotensa Mönchengladbachin reservijoukkueessa, josta hän siirtyi kaudelle 2016 – 2017 Kakkosbundesliigan VfL Bochumiin.

Veikkausliigassa Kompalla debytoi viime keväänä. Vaikka seurana Vaasan Palloseuran kausi päättyi pettymykseen, oli Martin Kompalla yksi joukkueensa vahvimmista pelaajista.

RoPS sai tutun ja taitonsa näyttäneen maalivahdin.

- Joukkueelle avainasia on aina hyvä maalivahti, RoPS:n päävalmentaja Vesa Tauriainen korostaa.

- Tietenkin Martinin täytyy vielä lunastaa häneen kohdistuneet odotukset, mutta hän on osoittanut olevansa laadukas Veikkausliigan maalivahti, joka pystyy torjumaan meille pisteitä ja voittoja.

Torjuntojen lisäksi myös muut Kompallan ominaisuudet miellyttävät Tauriaista. Maalivahdilla on suuri rooli koko puolustuspään pelaamisessa.

- Pelin johtaminen on Martinilla korkealla tasolla, Tauriainen kuvailee.

- Lisäksi hän on hyvä pelaamaan jalalla sekä tietenkin myös torjumaan, mutta erityisvahvuudet Martinilla ovat puolustuslinjan ohjaamisessa sekä pelin avaamisessa.

RoPS:n ja Kompallan sopimus allekirjoitettiin maanantaina. Suomeen RoPS:n tuore maalivahti saapuu myöhemmin tällä viikolla.

Lähde: RoPS:n tiedote
Lisää uutisia