FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HIFK HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS RoPS SJK TPS
vko.06 // 10.2.2020

​KuPS:ssa treenataan todella kovaa: "Ollaan varmasti helkkarin kovakuntoinen joukkue"

​KuPS:ssa treenataan todella kovaa: "Ollaan varmasti helkkarin kovakuntoinen joukkue"

Kuva: Juha Tamminen

Hallitseva Veikkausliigan mestari KuPS sai uuden valmentajan viime kauden päätteeksi.

Norjalainen Arne Erlandsen otti Kuopiossa Palloseuran ohjat ja hän toi joukkueeseen todella kovan harjoittelumentaliteetin.

- Minusta sitä pitää ollakin. Ollaan varmasti helkkarin kovakuntoinen joukkue ja sitä meidän taktiikka vaatiikin. Honsun (Jani Honkavaara) aikana preseasonit oli osittain kevyempiä, johtuen siitä, että jouduttiin treenaamaan Kuopio-hallissa. Uudessa Lippumäen hallissa on hyvä alusta ja se helpottaa harjoitusmäärän lisäämistä, toteaa KuPS:n maalitykki Ilmari Niskanen.

Viralliset pelit ovat jo alkaneet Suomen Cupin pelien muodossa, mutta Kuopiossa vedetään edelleen todella kovia treenimääriä. Talvella liikkui huhuja siitä, että kaikille KuPS:n pelureille hurja harjoittelumäärä ei ole maistunut. Niskanen kumoaa nämä huhut.

- Kovasti treenataan edelleen. En näe, että kellään olisi ollut varsinaisia sopeutumisvaikeuksia. Toki kun on erikuntoista porukkaa, niin osa on tottunut menoon hitaammin kuin ne, jotka ovat tottuneet treenaamaan kovaa. Itselle tämä meno sopii, itseään pitääkin rääkätä, naurahtaa himoharjoittelijana tunnettu Niskanen.

Erlandsen ilmoitti saapuessaan Kuopioon, että ei ole tekemässä suuria muutoksia KuPS:n toimivaksi todistettuun pelitapaan.

- Ei hirveästi poikkea Honsun ideologiasta. Kummallakaan ei ole se pallonhallinta se juttu, vaan hyökätään nopeasti, kun on paikka hyökätä. Pidän siitä itsekin, sillä ei sillä pallohallintaprosentilla ole mitään merkitystä, vaan miten sen pallonhallinnan käyttää. Maailmallakin kun trendiä seuraa, niin harvassa ne Barcelonan kaltaiset joukkueet ovat, Niskanen toteaa.

vko.07 // 22.2.2020
Lisää uutisia