FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HIFK HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS RoPS SJK TPS
vko.06 // 10.2.2020

Ilveksen Aspegrenilla selvät sävelet: "Tavoitteena parantaa etenkin tehoja"

Ilveksen Aspegrenilla selvät sävelet: "Tavoitteena parantaa etenkin tehoja"

"Felppu" hakee lisäystä maalitilastoonsa. (Kuva: Juha Tamminen)

Ilveksen kokeneeseen kaartiin ottelumääriltään kuuluu Felipe Aspegren, joka juhlii 26-vuotispäiväänsä ylihuomenna keskiviikkona.

Laitapakkina useimmiten esiintynyt Aspegren on pelannut kauden jokaisessa ottelussa, mutta hän hakee vielä täyttä 90 minuutin pelikuntoa.

– Pientä kremppaa, ei mitään vakavaa. Pieni huilivuorokin tekee hyvää, Aspegren toteaa.

123 ottelussa tupsukorvien riveissä on syntynyt toistaiseksi yksi maali, mutta hyökkäyksen käynnistämisiä ja arvokkaita laitanousuja on nähty jatkuvalla syötöllä.

– Tavoitteenani on tänä vuonna parantaa viime kaudesta etenkin tehojen muodossa. Maaleja voisi tehdä neljä… viisi tai kuusi, "Felppu" innostuu.

– No totta puhuen tässä pitää vielä katsoa, että millaista roolia minulle kaavaillaan. Olen nyt viime peleissä ollut kolmantena topparina. Wingbackina taas puolustaja nousee enemmän hyökkäyksien tueksi. Ei sillä sinällään ole minulle väliä, tykkään molemmista. Kolmen linjassa saa koko ajan palloa ja pystyy avaamaan hyvin peliä. Pelasin aikoinaan myös keskikentällä, joten on taas mukavaa vaihtelua osallistua enemmän pallolliseen peliin.

Aspegren on jo 25-vuotiaana yksi joukkueen konkareista. Hän povaa teiniosastolle läpimurtoja tällekin kaudelle.

– Meillä on kovia nuoria tekijöitä tulossa koko ajan lisää. Esimerkiksi tällä hetkellä Eetu Mömmö on liekeissä. Kunhan Naatan Skyttä pääsee kuntoon, niin häneltä voi odottaa paljon, Aspegren lupaa.

Lisää uutisia