AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.05 // 9.2.2020

Hongalle tärkeä voitto lauantaina: "Pelimme toimi ihan hyvin"

Hongalle tärkeä voitto lauantaina: "Pelimme toimi ihan hyvin"

Honka kaatoi IFK Mariehamnin viime hetken maalilla. (Kuva: Juha Tamminen)

FC Honka nappasi tämän vuoden Suomen Cupin avausvoittonsa dramaattisten vaiheiden jälkeen, kun IFK Mariehamn kaatui Esport Arenalla luvuin 2-1.

Ottelun voittomaali nähtiin toisella lisäaikaminuutilla. Savage kaadettiin boksin kaaren kohdalla ja vapaapotkua asettui laukomaan Borjas Martin. Espanjalaisen millintarkka vapaapotku upposi maalin yläkulmaan, ja Honka nappasi 2-1 voiton.

Voiton myötä Honka nousi lohkossa kolmanneksi neljällä pisteellä. Jäljellä on vielä kaksi ottelua. TPS-Honka ensi viikon lauantaina 15.2. Turussa, ja Honka-HJK Espoossa torstaina 27.2. Lohkosta jatkoon menee neljä parasta joukkuetta.

- Pelimme toimi ihan hyvin. Emme päästäneet vastustajaa juuri paikoille, oikeastaan ainoasta hyvästä paikastaan saivat sitten tehtyä maalin. Saimme myös luotua paljon enemmän maalipaikkoja kun edellisissä otteluissa, kommentoi maalivahti Markus Uusitalo ottelun jälkeen.

Uusitalon mukaan pelissä näkyi harjoiteltuja asioita.

- Haluamme lähteä pelaamaan jokaisen ottelun pallonhallinnan kautta ja luulen, että se tänään oli kyllä aika reippaastikin meidän puolella. Selvästi alkaa näkymään treenatut jutut myös peleissä. Oleme toki vielä kauden alussa, mutta aika hyvin olemme mielestäni saaneet jo asioita harjoituksista peleihin mukaan, hän kommentoi.

Vuosien tauon jälkeen Honkaan palannut Uusitalo on tyytyväinen seurassa.

- On ollut ihan mahtavaa palata tänne, missä on tullut vietettyä juniorina ihan tolkuton määrä tunteja. Itsellä jäi tekemättä silloin miesten edustusdebyytti. En kyllä keksi parempaa seuraa mihin olisin voinut siirtyä, Uusitalo päättää.

Lisää uutisia