FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HIFK HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS RoPS SJK TPS
vko.05 // 7.2.2020

​TPS otti avausvoittonsa Suomen Cupissa

​TPS otti avausvoittonsa Suomen Cupissa

TPS otti ensimmäisen voittonsa tämän kauden Suomen Cupissa perjantaina kaatamalla HIFK:n maalein 1-0 (1-0).

TPS otti ottelussa komennon heti alkuminuuteilla, kun Joakim Latonen siirsi kotijoukkueen johtoon ottelun kolmannella peliminuutilla. Latosen terävä laukaus noin 20 metrin etäisyydeltä painui HIFK-maalin vasempaan alanurkkaan.

Myös HIFK sai tilaisuuden luoda muutamia tilanteita hyökkäyspäätyyn turkulaisten johtomaalin jälkeen. Erikson Carlos laukoi kertaalleen päin TPS-vahti Jere Koposta, ja hetkeä myöhemmin maalintekoa pääsi kokeilemaan juuri ennen ottelua avauskokoonpanoon nostettu Adama Fofana. Sydney Lokale syötti Fofanalle, joka laukoi, mutta Koponen selvitti myös tämän tilanteen.

Reilun parinkymmenen minuutin pelin jälkeen TPS sai toisen vaarallisen maalipaikan. Oskari Jakosen syöttö löysi HIFK-puolustukselta unohtuneen Mika Ääritalon, joka pääsi laukomaan. Tähtirintojen onneksi Ääritalon veto meni kuitenkin ohi maalin. Hieman ennen puolen tunnin pelin täyttymistä HIFK sai hyvän mahdollisuuden tasoitukseen vapaapotkun muodossa. Jabar Sharzan vapari osui TPS-muuriin, josta pallo kimposi eteenpäin aina Lokalelle asti. Kenialaiskärjen laukaus suuntautui kuitenkin maalin sivuverkkoon.

Pari minuuttia ennen taukovihellystä Erikson Carlosin keskitys oikealta laidalta löysi Luís Henriquen pään maalin edestä, mutta puskuyritys jäi heikoksi ja pallo meni kenttäpompun kautta Koposen hyppysiin. Edelliseen HJK-otteluun verrattuna HIFK pääsi hallitsemaan palloa reilusti enemmän ensimmäisen puoliajan aikana, mutta joukkue ei onnistunut käyttämään omia paikkojaan hyväkseen. Näin tauolle mentiin TPS:n 1-0 -johtolukemissa.

Ottelun toinen puoliaika käynnistyi rikkonaisissa merkeissä. HIFK piti edelleen palloa ja TPS joutui rikkomaan. Useista vapaapotkuista huolimatta HIFK:n hallinta ei edelleenkään tuottanut tulosta hyökkäyspäädyssä. Sen sijaan ottelun toisen puoliajan ensimmäinen vaarallinen maalipaikka oli jälleen kotijoukkueen käsialaa. Babacar Diop pääsi laukomaan suoraan vastaanotettuaan oikealta laidalta pelatun keskityksen, mutta HIFK:n onneksi veto meni ohi maalin.

HIFK:lle tarjoutui tuhannen taalan paikka tasoitukseen reilun 70 pelatun minuutin jälkeen. TPS-puolustus työnsi Luís Henriquen kentän pintaan rangaistusalueen sisällä ja ottelun päätuomari vei pallon pilkulle. Edes rangaistuspotku ei kuitenkaan auttanut HIFK:ta tasoituksen metsästyksessä, vaan Koponen aavisti Luís Henriquen vedon oikein ja torjui vasempaan nurkkaan lähetetyn laukauksen.

HIFK suoritti kaksi pelaajavaihtoa ottelun viimeisen vartin aikana. Ensin Sakari Tukiainen tuli kentälle Jabar Sharzan tilalle ja hetkeä myöhemmin Tino Palmasto vaihdettiin Adama Fofanan tilalle. Tukiainen pääsi kentälle tulonsa jälkeen nousemaan yksin vasenta laitaa pitkin saatuaan pallon Lokalelta, mutta ratkaisun hetkellä Koponen oli vahvempi ja nappasi pallon käsiinsä suoraan Tukiaisen jaloista. Kovasta yrityksestä huolimatta loukkaantumissumasta kärsivä HIFK ei saanut tasoitusta aikaiseksi, joten pisteet jäivät Turkuun lukemin 1-0.

Lisää uutisia