AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.05 // 7.2.2020

Hongan paluumuuttaja Tapio Heikkilä: "Avainasiana peliteot viimeisellä kolmanneksella"

Hongan paluumuuttaja Tapio Heikkilä: "Avainasiana peliteot viimeisellä kolmanneksella"

Honka ja IFK Mariehamn kohtasivat viimeksi eurolopputurnauksen finaalissa. (Kuva: Juha Tamminen)

FC Honka isännöi IFK Mariehamnia Suomen Cupin Veikkausliigan karsinnan kolmannen kierroksen ottelussa lauantaina.

Sekä Honka että IFK Mariehamn ovat avanneet Cupin lohkovaiheensa yhdellä tasapelillä ja yhdellä tappiolla. Honka päätyi avausottelussaan 1-1 tasapeliin HIFK:ta vastaan, ja kärsi toisessa ottelussaan niukan 0-1 tappion FC Interille. IFK Mariehamn hävisi Interille 0-3, ja tasasi pisteet viimeksi TPS:n kanssa luvuin 1-1.

- Tämä on tulosurheilua, joten emme tietenkään voi olla tyytyväisiä. Tiedämme tasantarkkaan mitä meidän pitää tehdä, jotta meillä olisi jatkossa paremmat saumat saada enemmän pisteitä. Päivittäiseen arkityöhön voimme olla tyytyväisiä ja olen varma, että se työ alkaa pian näkymään myös tuloksissa, kommentoi Honkaan täksi kaudeksi palannut puolustaja Tapio Heikkilä.

Hänelle on myös selvää, missä suurimmat kehityskohteet Hongan pelissä ovat.

- Olemme tehneet kahdessa ensimmäisessä Suomen Cupin ottelussa yhteensä yhden maalin ja senkin pilkusta. Avainasiana on peliteot viimeisellä kolmanneksella ja etenkin niiden laatu. Haluamme luoda suuren määrän hyviä maalipaikkoja ja voittaa. Samalla haluamme viedä myös muita pelillisiä asioita eteenpäin. Jokainen peli on meille tärkeä ennen kauden alkua.

Heikkilä tietää, ettei lauantain ottelusta tule yhtään aikaisempia kamppailuita helpompi.

- IFK Mariehamn on muuttunut jonkin verran viime vuodesta, mutta uskon että seuran identiteetti on sama. He haluavat hyökätä vauhdikkaasti ja ovat vaarallisia erikoistilanteissa.

Monen vuoden tauon jälkeen paluu kasvattajaseuraan on sujunut puolustajan omin sanoin erittäin hyvin.

- Paluu on tuntunut loistavalta. Olen todella tyytyväinen arjen toimintaan ja sen laatuun. Olen oppinut mielettömän paljon uutta sen jälkeen kun aloitimme harjoitukset. Kaikin puolin loistavat fiilikset olla takaisin kotona, Heikkilä päättää.


Honka-IFK Mariehamn lauantaina 8.2. kello 13.00 Esport Arenalla. Ottelu on nähtävillä suorana lähetyksenä Ruutu-palvelussa.

Lisää uutisia