FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HIFK HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS RoPS SJK TPS
vko.05 // 6.2.2020

HIFK:n Tukiainen: ”Päästään varmaan nyt pelaamaan vähän vapaammin hyökkäyksessä”

HIFK:n Tukiainen: ”Päästään varmaan nyt pelaamaan vähän vapaammin hyökkäyksessä”

Sakari Tukiaisen HIFK kohtaa perjantaina TPS:n. (Kuva: Juha Tamminen)

Suomen Cupin lohkovaihe etenee vauhdilla eteenpäin ja nyt HIFK:lla on jo edessään kolmas lohkovaiheen ottelu perjantaina, jolloin joukkue kohtaa nousijajoukkue TPS:n seurojen kautta aikojen ensimmäisessä cup-kohtaamisessa.

HIFK:n hyökkääjä Sakari Tukiainen pelasi täydet minuutit cup-avauksessa FC Honkaa vastaan ja hieman alle 60 minuuttia viime viikon Talviderbyssä. Kauden alkaminen myös kilpailullisten pelien muodossa on maistunut Tukiaiselle hyvin.

– Tottakai kiva päästä pelaamaan taas, vaikka cupiin vaikuttaa myös kovat treenit joita käydään tällä hetkellä jengin kanssa. Oma kunto alkaa myös olla aika hyvä ja tatsi peliin alkaa löytyä. Tietysti omaan peliin vaikuttaa suuresti myös joukkueen peli ja toisin päin. Nämä kaksi ekaa peliä oli meille vähän vaikeita, mutta uskon, että sen suhteen tulee helpottamaan mitä enemmän päästään pelaamaan yhdessä, Tukiainen sanoo HIFK:n verkkosivuilla.

Kausi on alkanut hieman erikoisella tavalla, sillä HIFK on molemmissa otteluissaan saanut toisella puoliajalla ulosajon toisen varoituksen muodossa. Alivoimalla pelaaminen on omalta osaltaan ollut vaikeuttamassa joukkueen pelaamista otteluiden loppupuolella. TPS on sarjanousijana uusi joukkue, mutta Tukiainen kertoo seuranneensa huomisen vastustajan otteita jo ennakkoon.

– Kyllä se (ulosajo) vaikuttaa peliin aika paljon, kun joutuu sitten puolustamaan paljon enemmän. Mutta hyvältä on peli tuntunut silti etenkin fyysisestä näkökulmasta. Joukkueen kanssa käydään TPS:n peliä vielä läpi loppuviikon aikana, mutta katsoin itse jo heidän pelejä ennakkoon. HJK:ta vastaan ne hävisi reilusti, mutta viime viikolta tuli hyvä tulos tasurin muodossa Maarianhaminaa vastaan. Uskon, että heillä – aivan kuten meilläkin – on kova halu voittaa huomenna, joten kova peli on varmasti tiedossa. Lähdetään vähän enemmän pitämään palloa ja sitä kautta rakentamaan niitä paikkoja. Päästään varmaan nyt pelaamaan vähän vapaammin hyökkäyksessä, Tukiainen kertoo.

TPS-ottelu on HIFK:n toistaiseksi viimeinen päiväottelu ennen kuin lohkovaiheen loppupuolella on edessä paluu siihen tutumpaan pelipäivän rytmiin, jossa peli pelataan vasta illalla. Minkälaisia muutoksia pelin pelaaminen jo aikaisemmin päivällä tuo pelaajien valmistautumisprosessiin?

– Se vaikuttaa vuorokausirytmiin aika paljonkin. Edellisen päivän syömisiin ja nukkumaan menemisiin tulee muutoksia, mutta niihin täytyy vaan osata suhtautua oikein. Ei sillä sinänsä ole väliä mihin aikaan päivästä peli pelataan. Molemmissa on hyvät puolensa, esimerkiksi päiväpeleissä on se hyvä puoli että sitten jää enemmän omaa vapaa-aikaa iltaan, kun taas iltapeleissä on puolestaan vähän tunnelmallisempi fiilis.

TPS-HIFK käynnistyy Turun LähiTapiola Areenalla perjantaina 7.2. kello 14.00. Ottelu on nähtävillä suorana lähetyksenä Ruutu-palvelussa.

Lisää uutisia