AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.04 // 2.2.2020

​IFK Mariehamn ja TPS tasapeliin

​IFK Mariehamn ja TPS tasapeliin

Kuva: Juha Tamminen

IFK Mariehamn ja TPS tasasivat pisteen maaleihin 1-1-päättyneessä Suomen Cupin ottelussa.

IFK Mariehamn ja TPS avasivat pistetilinsä Suomen Cupin alkulohkossa pelaamalla 1-1-tasapelin Eckeröhallenissa. Kotijoukkue meni johtoon avausjakson alkupuolella, mutta Palloseura kuittasi puntit tasoihin heti toisen puoliajan alussa. TPS:llä on avauspinnansa kanssa tasapisteissä IFK Mariehamnin, HIFK:n ja Hongan kanssa. HJK ja Inter ovat alkulohkon kärjessä kuudella pisteellä.

TPS hyökkäili suhteellisen hanakasti erityisesti laitojen kautta ja pelin taso oli muutenkin pari luokkaa parempaa kuin HJK:ta vastaan viikko sitten. Koko ottelun tempo oli myös ihan kohtuullinen. Ottelussa piisasi siis vauhtia ja oli mukavasti myös maalitilanteita, eli tapahtuma oli varsin yleisöystävällinen.

IFK Mariehamnilla tärppäsi heti sen ensimmäisestä tilanteesta. Kotijoukkue hyökkäsi sähäkästi 12. minuutin kohdalla. Albion Ademi passasi Riku Sjöroosille vasemmalle. Entinen TPS-laituri palautti pallon keskelle suoraan Peter Makrilloksen jalkaan. Tämä australialaissyntyinen, mutta myös Kreikan passilla liikkuva, keskikenttäpelaaja teki nopean harhausliikkeen vasemmalle ja latasi sen jälkeen pallon vasurilla verkon perille.

TPS sai kulman vajaan 20 minuutin kohdalla. Sami Rähmönen lähetti pallon oikealta puolelta ja Aldayr Hernández sai päätä väliin, mutta Oskari Forsman venyi pallon aivan maalin vasemmasta alakulmasta.

Heti perään Babacar Diop pääsi virittelemään, mutta Forsman oli jälleen skarppina. TPS pyrähti myös nopeaan vastaiskuun, mutta Oskari Jakosen ja Tatu Varmasen kuvio päättyi IFK-puolustuksen jalkoihin.

IFK sai suhteellisen vihaisen vaiheen päälle reilun puolen tunnin jälkeen. Kotijoukkue sai myös aikaan muutaman ilkeähkön laukauksen sekä erikoistilanteen. TPS sai taas uutta myllyä aikaan jakson lopulla. Diop ampui kertaalleen oikealta todella tulisesti, mutta Forsman sai jälleen näppinsä oikea-aikaisesti väliin.

TPS saikin sitten lentävän startin ottelun toisella puoliajalle. Rähmösen lähetti oikealta kulman ja pallo kimpoli sen jälkeen ilmeisesti IFK-puolustajan käteen. Joka tapauksessa erotuomari Mattias Gestranius oli tilanteessa järkähtämätön ja näytti heti pilkkua. Pallon taakse asettui Rähmönen, joka kumautti pelivälineen varmasti maalin keskelle.

TPS-kipparin onnistuneen pilkun jälkeen painettiin taas lujaa päästä päähän ja tilanteita aukesi nopeaan tahtiin molemmilla maaleilla. Molemmat joukkueet aloittivat vaihtorumbansa toisella jaksolla ja se toi molempien peliin myös uusia haasteita.

Ottelun lopussa joukkueet painoivat sen verran rohkeasti eteenpäin, että kummankaan leirin tavoite ei jäänyt epäselväksi. Mitään tasapeliperuutteluja ei nähty, vaan molemmat jengit pyrkivät kolmen pisteen saaliiseen kiinni ottelun loppuvihellykseen asti.

TPS pelaa Suomen Cupissa kauden 2020 ensimmäisen kotiottelunsa ensi perjantaina. TPS - HIFK alkaa LähiTapiola -areenalla pe 7.2. klo 14.00 alkaen.

Lisää uutisia