FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HIFK HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS RoPS SJK TPS
vko.04 // 1.2.2020

​RoPS-luotsi harmitteli tappiota: "Meiltä puuttui rohkeus"

​RoPS-luotsi harmitteli tappiota: "Meiltä puuttui rohkeus"

Kuva: Juha Tamminen

Rovaniemen Palloseura kärsi talvikauden ensimmäisen tappionsa Suomen Cupin ottelussa Tampereen Ilvekselle.

Numeroihin 3-1 (2-0) päättyneessä ottelussa RoPS:n ainokaisesta maalista vastasi Raymond Gyasi.

Tampereen Ilves oli odotetun vahva. Edes pitkä sairaslista ei peitä sitä, että nykyistä Ilveksen joukkuetta on rakennettu usean kauden ajan.

Voisi sanoa, että Ilves ja RoPS lähtivät otteluun kovin erilaisista lähtökohdista. Lauantainen kohtaaminen oli RoPS:lle harjoitukset mukaan lukien ylipäätään vasta kolmas tapahtuma täysimittaisella kentällä.

Ilves hallitsi avausjaksoa ja sai RoPS:n ahtaalle. RoPS:lla oli vaikeuksia päästä isäntien alta pois ja avaaminen oli vaikeaa.

Avausjaksoa analysoidessaan RoPS:n päävalmentaja Vesa Tauriainen ei halunnut viitatakaan ottelun lähtökohtiin, vaan löysi syyn hyvin läheltä.

- Se oli meidän huonoutta. Itse aiheutimme sen, että Ilves pääsi niin helposti prässäämään, Tauriainen paalutti.

- Meiltä puuttui rohkeus. Jos katsotaan jokaista yksitäistä pelaajaa, niin teimme kaiken liian hitaasti. Emme olleet pelin sisällä, etäisyydet oli huonot, syötöt oli hitaita ja tuli väärälle puolelle. Silloin kaveri pääsee prässäämään emmekä pääse itse mihinkään.

Ottelun avausmaali syntyi varttitunnin kohdalla. Vasta 17-vuotias Eetu Mömmö pelattiin vapaaksi RoPS:n puolustuksen taakse. Mömmön viimeistely oli kliininen. Avausjakson toisessa osumassa Tiemeko Fofana hyödynsi RoPS:n epäonnisen purkupallon.

Toiselle jaksolle RoPS selkeästi heräsi ja otti pelissä hallintaa. Nopeita hyökkäyksiä seurasi myös kontrolloituja jaksoja, jolloin RoPS sai tuota palloa syvemmälle Ilveksen puolelle.

Tauriainen oli löytänyt puoliajalla oikeat lääkkeet.

- Kävimme lävitse pallonhallintaan perustuvia asioita. Saimme pakit paljon ylemmäs ja venytettyä Ilveksen pakettia. Sieltä alkoikin löytymään enemmän tilaa, Tauriainen kertaili.

- Yritimme myös terävöittää prässäämistä, mutta se ei ennättänyt juuri näkyä, koska pallo oli toisella jaksolla enimmäkseen meillä.

Kuudennellakymmenennellä minuutilla RoPS nousi otteluun vahvasti mukaan. Wato Kuate löysi vapaana olleen Raymond Gyasin. Gyasin RoPS-uran avausmaali nosti RoPS:n enää yhden osuman päähän.

Loppuminuuteilla Eetu Muinonen ja Matias Tamminen olivat lähellä karata Ilveksen puolustuslinjalta, mutta lisäosumat jäivät näkymättä. Sen sijaan Ilveksen Paul Tendeng viimeisteli loppunumerot 3-1 aivan rangaistusalueen rajalta.

Vesa Tauriaisesta ja RoPS:n pelaajista paistoi ottelun jälkeen paha pettymys. Tauriainen kuitenkin muistutti, missä vaiheessa kevättä tässä vaiheessa ollaan vasta menossa.

- Tässä vaiheessa otetaan välillä askel eteen, askel taakse, ja sen jälkeen taa askel eteen, RoPS-luotsi painotti.

- Tänään toinen jakso oli kasvojen pesua siinä mielessä, että pääsimme peliin mukaan. Täytyy huomioida, että pelasimme sellaista jengiä vastaan, jota on rakennettu jo monta vuotta. Silti meidän täytyy korostaa meidän omaa juttua ja meidän yhtenäisyyttä. Se on kulmakivi meidän tekemisessä.

Ensimmäiset arviot kentältä loukkaantumisten vuoksi vaihdetuista Aleksandr Kokosta ja Jussi Niskasta eivät olleet hälyttäviä, mutta molempia seurataan. RoPS:n seuraava ottelu Suomen Cupissa on ensi viikon sunnuntaina 9.2. RoPS kohtaa Oulussa Heinäpään jalkapallohallissa nousijajoukkue Valkeakosken Hakan kello 18.00.

Lisää uutisia