​HJK kaatoi HIFK:n paikalliskahinassa

Riku Riski heilutti maaliverkkoa. (Kuva: Juha Tamminen)

HJK ja HIFK kohtasivat Suomen Cupin ottelussa lauantaina Talin hallissa.

Suomen Cupin selkeällä voitolla TPS:sta aloittanut HJK kohtasi lauantaina Talissa paikallisvastustaja HIFK:n. Kauden ensimmäisestä Stadin Derbystä muodostui värikäs kamppailu, josta tapahtumia ei puuttunut.

Klubin kokoonpanossa nähtiin muutama muutos viikon takaisesta TPS-kamppailusta. Puolustuslinjassa avasivat tällä kertaa Luis Murillo ja Daniel O'Shaughnessy. Keskikentällä puolestaan Rasmus Schüller oli ensimmäistä kertaa avauskokoonpanossa.

Myös talvella HJK:n riveihin siirtynyt Ferhan Hasani oli ensimmäistä kertaa mukana kokoonpanossa, kun mies aloitti ottelun vaihtopenkillä.

Ottelu lähti loppuunmyydyssä Talissa käyntiin aggressiivisissa merkeissä ja ensimmäisten minuuttien aikana nähtiin useampi raju kaksinkamppailu.

Ensimmäinen kunnon tekopaikka aukesi HJK:lle jo viidennellä minuutilla, kun Roope Riski kamppaili pallon itselleen aivan HIFK:n maalin edessä, mutta hyvän vastaantulon tehnyt HIFK-vahti Arnold Origi onnistui torjumaan Riskin yrityksen kulmapotkuksi.

Heti perään Origi joutui jälleen venymään parhaimpaansa, kun Roope Riski pääsi puskemaan David Brownen erinomaisesta esityöstä.

Käynnissä oli pelin 12. minuutti, kun HJK onnistui rikkomaan kuparisen. Schüller käynnisti hyökkäyksen omalta puoliskolta hyvällä levityksellä oikeaan laitaan Nikolai Alholle, jonka nopea pystysyöttö tavoitti Riku Riskin. Liki päätyrajalle kiihdyttänyt Riski tiputti takaviistoon hyökkäykseen mukaan nousseelle Schüllerille, jonka suora laukaus ohitti Origin.

Avausmaalin jälkeen HIFK pääsi myös hetkittäin paremmin peliin mukaan ja kotijoukkue onnistui luomaan sivuvaparista vaarallisen paikan. Viimeistely-yritys painui kuitenkin selvästi ohi Antonio Regueron vartioiman HJK-maalin.

Ensimmäinen nelivitonen oli ehtinyt edetä yli puoli tuntia, kun Klubi tuplasi johtonsa. HJK katkaisi keskialueella HIFK:n pelinrakentelun, ja Lucas Lingman pääsi palloon vapaasti. Lingmanilla oli helppo työ levittää boksin reunalla vapaana olleelle Riku Riskille, joka ei erehtynyt maalipaikasta.

HJK oli lähellä avausjakson kolmatta osumaansa ennen taukovihellystä, kun erinomaisen pallonliikuttelun jälkeen vetopaikkaan päässyt Lingman pamautti tolppaan. Schüller pääsi vielä ampumaan paluupallosta, mutta Origi pääsi vedon tielle.

Enempää maaleja ei avausjaksolla nähty ja tauolle siirryttiin HJK:n ansaitussa johdossa. Klubi oli selvästi niskan päällä koko puoliajan, eikä HIFK päässyt luomaan todellista uhkaa kuin muutamaan otteeseen.

HJK puolestaan loi tukun hyviä maalipaikkoja, ja erityisesti Klubin ylin kolmikko, Riku Riski, Roope Riski ja Browne olivat jatkuvasti HIFK:n puolustajien kiusana. Klubi onnistui pelaamaan jatkuvasti palloja vastustajan puolustuslinjan taakse, jonne vikkeläjalkainen hyökkäystrio pääsi kerta toisensa jälkeen. HJK:n koko joukkueen prässi toimi niin ikään erinomaisesti, ja HIFK oli vaikeuksissa pelinsä avaamisessa.

HIFK aloitti toisen jakson ryminällä ja vain minuutin pelin jälkeen kotijoukkue oli lähellä maalintekoa, mutta Matias Hännisen pusku painui niukasti ohi Klubin maalin.

HIFK:n kovan rynnistyksen jälkeen peli tasoittui, eikä kumpikaan saanut selvää kontrollia pallosta. Peli aaltoili päästä päähän ja keskialueella nähtiin runsaasti rikkeitä.

Reilun tunnin pelin jälkeen HJK suoritti ensimmäisen vaihtonsa, kun kovaa keskikentällä raatanut Bubacar tuli sivuun ja kentälle otettiin Matti Peltola.

Peltola oli välittömästi rakentamassa hyvää tekopaikkaa, kun vasta 17-vuotiaan nuorukaisen läpisyöttö tavoitti Roope Riskin, jonka yrityksen Origi onnistui kuitenkin jälleen nollaamaan.

Ottelun 72. peliminuutilla nähtiin toinen vaihto, kun Enoch Banza korvasi Brownen vasemmalla laidalla. Banza pääsi välittömästi kokeilemaan maalintekoa Peltolan esityöstä, mutta Origi veti tilanteessa pidemmän korren ja HIFK-puolustus lopulta siivosi pallon pois maaliviivan tuntumasta.

Reilu kymmenen minuuttia ennen täyttä aikaa HIFK:n Jani Bäckman katseli keltaista korttia toistamiseen ja tilanteesta seuranneen punaisen kortin myötä kotijoukkue joutui pelaamaan vajaalla.

Viimeiselle kympille HJK suoritti loputkin vaihtonsa. Kentän jättivät maaleista vastanneet Schüller ja Riku Riski, sekä Roope Riski. Kentälle tulivat Eetu Vertainen, Tim Väyrynen ja debyyttinsä HJK-paidassa tehnyt Hasani.

Vain viisi minuuttia ennen täyttä aikaa HIFK: sai rangaistuspotkun. Pallon taakse astellut Erikson Carlos ei tilanteessa epäröinyt, vaan kavensi tilanteeksi 1-2 ohi väärään kulmaan aavistaneen Regueron.

HIFK onnistui luomaan vielä aivan ottelun loppuhetkillä kovan paineen Klubin alueelle, mutta Reguero venyi kovassa paikassa erinomaiseen torjuntaan varmistaen HJK:lle voiton.

Enempää maaleja ei Talissa nähty, joten HJK nappasi toisen voittonsa Suomen Cupissa.