AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.04 // 31.1.2020

SJK:n Honkavaara Hakasta: "He eivät heittäydy ajopuuksi"

SJK:n Honkavaara Hakasta: "He eivät heittäydy ajopuuksi"

Jani Honkavaara odottaa Hakan kohtaamista mielenkiinnolla. (Kuva: Juha Tamminen)

SJK kohtaa lauantaina kello 14 FC Hakan Wallsport Areenassa. Ottelu on SJK:lle Suomen Cupin karsintojen ensimmäinen kotiottelu ja ovet aukeavat Wallsport Areenalla kello 13.15.

SJK kohtasi Suomen Cupin karsintojen avausottelussa RoPS:n Oulussa ja FC Haka KuPS:n kotonaan. Molempien avausottelut päättyi 1-1 tulokseen. Viime kaudella Ykkösestä Veikkausliigaan lähes ylivoimaisella esityksellä noussut Haka saattaa tarjota kovan vastuksen lauantaina.

- Haka on pallollisesti vahva joukkue. Heillä ei varmasti ole Veikkausliigan kovimpia materiaaleja, mutta hyvällä ja organisoidulla hyökkäyspelillä he pystyvät kompensoimaan sitä. He eivät heittäydy ajopuuksi, vaan pyrkivät kontrolloimaan ja hallitsemaan palloa. Siksi uskon, että Haka voi olla jopa yksi tulevan Veikkausliigakauden yllättäjistä, arvioi SJK:n päävalmentaja Jani Honkavaara tulevaa vastustajaa.

SJK:n ja FC Hakan karsintalohko on avauskierroksen jälkeen varsin tasainen, kun vain Ilves voitti oman ottelunsa. Kaikkien kohdattua toisensa kertaalleen, lohkon kuudesta joukkueesta neljä etenee maaliskuussa pelattavaan varsinaisen Suomen Cupin puolivälierävaiheeseen.

- Tässä vaiheessa on luonnollista, että kokoonpanot vielä vähän elää kaikilla joukkueilla ja pelataan jonkin verran otteluita ristiin. Meilläkin on muutamia pikku kolhuja ja joitain pelaajia on ihan varatoimenpiteenä sivussa. Toisaalta taas esimerkiksi Jude Arthur pelasi jo viime viikonloppuna minuutteja ja on nyt valmis pelaamaan taas enemmän, Honkavaara kertoo.

SJK:n hyökkääjä ja joukkueeseen täksi kaudeksi paluun tehnyt Ariel Tuco Ngueukam, ei ole vielä päässyt mukaan SJK:n harjoituksiin. SJK:sta riippumattomista syistä Tuco joutuu vielä odottelemaan maahanmuuttolupaansa hieman pidempään. Tucon siirtopaperit ja peliluvat ovat jo kunnossa, joten niiden puolesta hän on valmis pelaamaan vaikka heti.

SJK:lla on hyvä joukkue jalkeilla lauantaina, vaikka pieniä kolhuja on tullut harjoituksissa. Viime ottelussa Keaton Isaksson sai iskun päähänsä ja hänen pelaaminen lauantaina on vielä epävarmaa. Viime viikonloppuna sivussa ollut Ville Tikkanen on taas mukana harjoituksissa. SJK:n kanssa jatkosopimuksen tehnyt Billy Ions ei ole vielä aloittanut harjoituksia joukkueen kanssa ja hänellä menee talvella tehdyn operaation jälkeen lähemmäs Veikkausliigakauden alkua, ennen kuin häntä voidaan odottaa normaalisti joukkueen mukaan.

Ottelu on nähtävillä suorana lähetyksenä Ruutu-palvelussa.

Lisää uutisia