AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.04 // 31.1.2020

​RoPS koettaa päättää Ilveksen tappiottomien otteluiden sarjan

​RoPS koettaa päättää Ilveksen tappiottomien otteluiden sarjan

Kuva: Juha Tamminen

Hallitseva Suomen Cupin mestari Ilves pääsee aloittamaan virallisten kotipeliensä sarjan lauantaina.

Suomen Cupin mittelössä vastaan asettuu pitkän matkan vierailijat Rovaniemeltä. Viime kaudella RoPS venyi lohkovaiheessa tasapeliin, mutta kuinka käy tällä kertaa?

Vuoden 2019 Suomen Cupista jäi Ilvekselle pelkästään positiivisia muistoja. Lohkovaiheessa jalkoihin jäivät tuleva Suomen mestari KuPS sekä kaikki Pohjanmaan seurat SJK, KPV sekä VPS. Ainoastaan RoPS kykeni pistämään kampoihin hakemalla tasapelipisteen.

Pudotuspeleissä vahva vire jatkui. Kissapeto otti neljä vierasvoittoa putkeen. FC KTP, FC Honka ja KPV joutuivat myöntämään tamperelaiset paremmakseen. Viimein kesäkuussa pelatussa finaalissa vastaan asettui IFK Mariehamn omintakeisella kotikentällään. Keltavihreät eivät antaneet saarelaisille mahdollisuuksia, vaan veivät pokaalin kotiin Matias Ojalan ja Tatu Miettusen maaleilla 2-0.

Tänä vuonna joukkue jatkoi siitä, mihin viime vuonna jäi. Viime viikkoisessa cup-avauksessa FC Lahti jäi Mukkulahallissa tyhjin käsin, kun tamperelaiset hakivat 2-1-voitolla täydet kolme pistettä. Maaliverkkoja heiluttivat Eetu Mömmö kulmapotkutilanteen puskulla ja Iiro Järvinen komealla kaukolaukauksella.

– Pelimme kehittyi Lahtea vastaan ottelun sisälläkin, joten siihen voi olla tyytyväinen. Prässikorkeudet, pelinavaaminen ja pallonmenetyksiin reagoiminen ovat tärkeitä teemojamme. Tekemisessä noudatetaan kuitenkin isoa linjaa kokonaisuus huomioiden, päävalmentaja Jarkko Wiss toteaa.

Ilves venytti Lahdessa tappiottomien otteluittensa putken cupissa jo kymmeneen otteluun. Kasassa on nyt kahdeksan voittoa ja kaksi tasapeliä – joista toisen Ilves vielä käänsi edukseen rangaistuspotkukilpailussa. Ilveksen edellinen tappio cupissa on maaliskuulta 2018. Tuolloin puolivälierissä FC Inter oli vahvempi maalein 2-0.

Tuleva vastustaja RoPS pelasi cup-avauksessaan 1-1-tasapelin SJK:n isäntänä. Sinipaitojen maalista vastasi Eetu Muinonen. RoPS nosti omasta organisaatiostaan tämän kauden päävalmentajaksi Vesa Tauriaisen. SJK-ottelu oli Tauriaisen ensimmäinen kilpailullinen koitos liigajoukkueen ykköskäskyttäjänä sitten vuoden 2007, jolloin hän oli FC KooTeePeen penkin päässä.

– RoPS on uudistunut ja varmasti joukkue on vielä keskeneräinen. On siellä kuitenkin erittäin tuttuja nimiä edelleen. Valmentajana on vieläpä hyvä pelikaverini Jaron vuosilta. Tunnen "Vessen" pitkältä ajalta ja hän on kyllä ollut koko ajan töissä futiksen parissa. Vesse odotti kärsivällisesti tilaisuuttaan ja on hienoa, että saan kohdata hänet nyt liigajoukkueen päävalmentajana, Wiss antaa tunnustusta.

Ilves-RoPS lauantaina 1.2. klo 14.30 Pirkkahallissa. Ottelu on nähtävillä suorana lähetyksenä Ruutu-palvelussa.

Lisää uutisia