FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HIFK HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS RoPS SJK TPS
vko.04 // 28.1.2020

FC Interin kotiotteluihin luvassa jälleen huima määrä juniorikutsuja

FC Interin kotiotteluihin luvassa jälleen huima määrä juniorikutsuja

FC Inter saavutti viime kaudella Veikkausliigassa hopeaa. (Kuva: Juha Tamminen)

FC Interin kotiotteluissa nähdään myös tulevalla kaudella tuhansia nuoria jalkapalloilijoita alueen muista seuroista.

FC Interin omat noin 500 junioria perheineen kannustavat ahkerasti edustusjoukkuetta. Heidän lisäkseen seuran kotiotteluihin kutsutaan alueen muiden jalkapalloseurojen junioreita perheineen. Tarkoituksena on tarjota Veikkausliigatason ottelutapahtumien elämyksiä ja esikuvia myös niille jalkapalloilijoille, joiden oma seura ei pelaa kyseisiä otteluita.

Interin vapaaehtoisvoimin toimiva juniorikutsutiimi sai alkunsa jo vuonna 2016 ja on kasvanut valtavin harppauksin. Vuosi 2019 oli myös juniorikutsujen kannalta ennätyksellinen. Interin kotiotteluissa sinimustia lippuja liehutti yli 4000 alueen muiden seurojen lasta ja nuorta perheineen. Kannustajia saapui 34 seurasta, joista kaukaisimmat Raumalta ja Eurasta.

Juniorikutsutiimi jatkaa toimintaansa myös kaudella 2020. Kutsuttavien seurojen määrä tulee pysymään samassa kokoluokassa, mutta toimintaa laajennetaan muilla tavoilla. Tänä vuonna mm. yhteistyötä alueen koulujen kanssa tiivistetään entisestään.

Juniorikutsutiimin toiminta nojaa Tuomas Välimäen, Severi Paajasen, Jussi Käkösen ja Petteri Strömmerin vapaaehtoiseen panokseen.

– Kaikki meistä rakastavat jalkapalloa ja haluavat seuran kehittyvän. Tämä työmäärä on kuitenkin aika pientä verrattuna esimerkiksi seuran juniorivalmentajien tekemään työhön – he ovat todellisia arjen sankareita. Täällä on niin monta, jotka tekevät vielä enemmän, ettei tämä tunnu paljolta, Tuomas Välimäki kertoo Interin verkkosivuilla.

Lisää uutisia