FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HIFK HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS RoPS SJK TPS
vko.03 // 25.1.2020

"Kokonaisuudessaan ottelu oli hyvä" - Zeneli näki positiivistakin FC Lahden tappiossa

"Kokonaisuudessaan ottelu oli hyvä" - Zeneli näki positiivistakin FC Lahden tappiossa

Ilir Zeneli oli moneen asiaan tyytyväinenkin. (Kuva: FC Lahti)

FC Lahti kärsi niukan 2-1-tappion Suomen Cupin karsinnan avausottelussa Tampereen Ilvekselle Mukkulan kuplassa.

Lahden ainokaisesta vastasi kapteeninnauhaa kantanut Mikko Viitikko. Ilvekseltä osuivat Eetu Mömmö ja Iiro Järvinen. Ottelun kaikki osumat nähtiin toisella jaksolla.

Toisen jakson alussa kesken Ilves-painostuksen Lahti iski. Ensin Hilander torjui Valdrin Rashican tulisen laukauksen kulmaksi, mutta kotijoukkue rokotti kulmapotkusta. Jasin Assehnoun antoi ja Mikko Viitikko pääsi puskemaan vapaasti oppikirjamaalin.

Ilves kuitenkin kampesi itsensä vastaavalla maalilla tasoihin kulmapotkusta. Vapaaksi jäänyt Eetu Mömmö puski Mikael Alménin kulman Rakovskyn käsien kautta maaliin. Ilves nousi johtoon vain minuutteja ennen loppua. Lahti pelasi hetkellisesti vajaalukuisena Eemeli Virran ollessa hoidettavana kentän laidalla. Kotijoukkue menetti pallon syvällä omalla alueella ja pallon riistänyt Iiro Järvinen kuljetti pitkän kuljetuksen, kunnes ampui maalipuiden kautta lukemiksi 1-2. Lahti onnistui vielä kirissään luomaan painetta Ilveksen maalille. Mikko Viitikon erikoistilannepuskun Hilander kuitenkin liimasi ja pisteet matkasivat Tampereelle.

Ottelun jälkeen FC Lahden päävalmentaja Ilir Zeneli oli pettynyt lopputulokseen. Hän manasi pieniä virheitä, jotka maksoivat voiton. Zeneli kuitenkin kehui joukkueensa peli-ilmettä ja sitä, että Lahti kykeni haastamaan Ilveksen.

- Tappio tietysti harmittaa. Teimme pieniä virheitä molemmissa Ilveksen maaleissa. Ensimmäinen kulma johtui siitä, että jäimme näpertelemään liian pientä omalle maalille ja kulmassa ei ollut selkeää merkkausta. Toisessa maalissa oli kaksinkamppailu, jota ei vain voi hävitä.

- Kokonaisuudessa ottelu oli kuitenkin hyvä, vaikka meiltä puuttui pelaajia. Pelaajat jättivät kentälle kaikkensa. Kun poistamme pelistämme pienet hölmöilyt harjoittelun kautta, olemme valmiimpia. Peli-ilme koko joukkueella oli hyvä, joten tästä on hyvä parantaa, Zeneli summasi pettyneenä.

Lisää uutisia