FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HIFK HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS RoPS SJK TPS
vko.03 // 25.1.2020

​Ilves aloitti cup-mestaruuden puolustamisen - tuloksena viime hetken vierasvoitto

​Ilves aloitti cup-mestaruuden puolustamisen - tuloksena viime hetken vierasvoitto

Iiro Järvinen teki maalin Ilveksen lauantain cup-avauksessa. (Kuva: Juha Tamminen)

Ilveksen Suomen Cupin mestaruuden puolustaminen käynnistyi vierasottelulla FC Lahtea vastaan lauantaina. Tuloksena oli voitto Lahdesta.

Lähtökohdat Lahden Mukkulan hallissa pelattuun otteluun eivät olleet aivan optimaaliset, sillä kokoonpanosta puuttuivat eriasteisten loukkaantumisten vuoksi Tatu Miettunen, Jair, Janne Saksela, Yusif Moussa, Naatan Skyttä, Joona Veteli ja Ilari Mettälä. Lisäksi U17-maajoukkuepelaajat Eetu Huuhtanen ja Maksim Stjopin olivat maajoukkueturnauksen vuoksi poissa kokoonpanosta. Poissaoloista huolimatta jalkeille saatiin laadukas ja kilpailukykyinen joukkue.

Kuten oli odotettavissa, ottelu alkoi tunnustelevissa merkeissä. Muutaman minuutin pelaamisen jälkeen kotijoukkue Lahti otti kenttätapahtumat haltuunsa, mutta vaarallisia maalipaikkoja se ei pystynyt luomaan. Puoliajan edetessä Ilves pääsi paremmin mukaan otteluun, mutta myöskään Ilves ei pystynyt kunnollisia maalipaikkoja rakentamaan.

Kotijoukkueen ensimmäisen puoliajan paras maalintekopaikka aukesi 25. peliminuutilla vasemmalla laidalla pelanneelle Jasin Assehnounille, mutta Mika Hilander torjui hänen laukauksensa helposti. Ilveksen parhaat tilanteet rakentuivat oikean laidan kautta Iiro Järvisen toimesta, mutta aivan huippupaikoille eivät keltapaidat päässeet.

Ilveksen tuore hankinta, vasen laitapuolustaja Tuure Mäntynen joutui tulemaan vaihtoon jo 12. peliminuutilla saatuaan kovan iskun päähänsä jo 7. minuutin pelin jälkeen. Hänen tilalleen kentälle tuli Mikael Almen.

Ottelun toinen puoliaika sujui alusta loppuun asti Ilveksen hallinnassa. Keltapaidat painoivat pelin jatkuvasti Lahden päätyyn hakien avausmaalia vimmatusti. Ottelun 51. minuutilla Lauri Ala-Myllymäki ja Emile Paul Tendeng pelasivat hienosti yhteen. Tilanne päättyi Tendengin tarkkaan keskitykseen, josta Ala-Myllymäki pääsi puskemaan, mutta Ilveksen harmiksi pallo suuntautui maalin ohi. Vain kolme minuuttia myöhemmin nähtiin siihen mennessä ottelun paras maalintekopaikka. Ala-Myllymäen syöttö löysi maalin edessä vapaana olleen Tiemoko Fofanan, joka pääsi laukomaan vitosen viivalta, mutta Lahden maalivahti Patrick Rakovsky onnistui torjumaan laukauksen.

Kesken Ilveksen painostuksen iski Lahti terävästi vastaan ottelun 61. minuutilla. Tilanteesta seuranneesta kulmapotkusta Mikko Viitikko puski kotijoukkueen 1-0-johtoon. Maalin jälkeen Ilves jatkoi painostamistaan hakien tasoitusmaalia. Jarkko Wiss vaihtoi hyökkäykseen tuoreita jalkoja Eemeli Raittisen muodossa, hänelle tilaa kentällä teki Fofana.

Ottelun 71. minuutilla Tendeng pääsi laukomaan rangaistusalueen sisältä, mutta Rakovsky onnistui torjumaan laukauksen kulmapotkuksi.

Heti perään Wiss suoritti tuplavaihdon, pois kentältä tulivat Felipe Aspegren ja Tendeng. Heidän tilalleen kentälle tulivat Juho Pietola ja Eetu Mömmö. Heti vaihtojen jälkeen Janne-Pekka Laine antoi kulmapotkun vasemmalta. Pallo löysi hienosti maalien edustalta Mömmön, joka puski ensimmäisellä kosketuksellaan pallon maaliin.

Tasoitusmaalin jälkeen Ilves jatkoi painostusta hakien johtomaalia. 84. peliminuutilla Ala-Myllymäki tuli vaihtoon ja hänen tilalleen kentälle tuli Eero Tamminen.

Ottelun ratkaisu nähtiin 86. minuutilla, kun vahvan ottelun pelannut Järvinen riisti pallon vastustajalta oikealla laidalla ja lähti etenemään kohti Lahden rangaistusaluetta. Terävän kuljetuksen päätteeksi Järvinen laukoi vasemmalla jalallaan tarkan laukauksen kohti maalin takakulmaa, ja Ilveksen riemuksi pallo painui maaliin tolpan kautta.

Ottelun lopussa Lahti yritti vimmatusti tasoitusta, mutta Ilves onnistui pitämään kotijoukkueen pois maalipaikoilta ja näin ottelu päättyi Ilveksen 2-1-voittoon.

Ottelun anti oli Ilveksen näkökulmasta helposti kiteytettävissä Ala-Myllymäen pelin jälkeen antamaan kommenttiin:

- Kyllä se on hyvä fiilis voittaa kauden ensimmäinen kilpailullinen ottelu.

Lisää uutisia