FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HIFK HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS RoPS SJK TPS
vko.03 // 25.1.2020

​Haka tasapeliin mestarin kanssa - Tainio tyytyväinen joukkueensa ilmeeseen

​Haka tasapeliin mestarin kanssa - Tainio tyytyväinen joukkueensa ilmeeseen

Lauantaina kotijoukkueena Tehtaan kentällä toiminut sarjanousija FC Haka aloitti Suomen Cupin tasapelillä KuPS:aa vastaan. (Kuva: Juha Tamminen)

Sarjanousija FC Haka pelasi lauantaina 1-1-tasapelin Suomen Cupissa hallitsevan Suomen mestarin KuPS:n kanssa.

FC Hakan kauden 2020 ensimmäinen virallinen ottelu pelattiin lauantaina hyväkuntoisella Tehtaan kentän tekonurmella runsaslukuisen yleisön edessä.

KuPS on uudistunut viime kaudesta myös pelaajistonsa osalta melkoisesti, toki uudet pelaajat on hankittu tulevan kauden menestystä silmällä pitäen. Hakalla oli vähän haasteita kokoonpanon kanssa, loukkaantumisten ja pelilupien kanssa, mutta uusi maalivahti Michael Harmann pääsi suorittamaan ensiesiintymisen Tehtaan kentällä.

Ottelu alkoi mukavasti kotijoukkueen pitäessä palloa ja jopa halliten pelitapahtumia. Ensimmäinen puolittainen paikka Hakan Akseli Lehtojuurelle tuli jo viidennellä minuutilla, mutta laukaus jäi löysäksi ja pelin 17 minuutilla Samuel Chidin veto painui ohi. Myös KuPS pääsi vähitellen peliin mukaan ja paineli menemään varsinkin oikeaa laitaa, josta keskitykset kääntyivät usein kulmiksi. KuPSilla olikin koko ottelussa 10 kulmapotkua Hakan viittä vastaan. Kaikki KuPS:n kulmapotkut olivat vaarallisia, antajana oli kapteeni Ilmari Niskanen. Tasaisella ensimmäisellä jaksolla varoituksia saivat Hakan Jami Kyöstilä ja Antto Hilska sekä KuPS:n Issa Thiaw.

Pelin toinenkin jakso alkoi tasaisena. Kuitenkin jo toisen jakson viidennellä minuutilla hienon nousun päätteeksi Chidi syötti Lehtojuurelle, joka kavensi keskelle ja laukoi upeasti noin 20 metristä oikeaan nurkkaan ohi Otso Virtasen. Tästä noin 10 minuuttia ja Hakan kulmapotkun jälkeen Hilska laukoi vähän yli KuPS-maalin. Hakan johtomaalin jälkeen KuPS otti enemmän pallonhallintaa itselleen ja sai monista kulmistaan tiukkoja paikkoja kotijoukkueen maalille. Hakan uusi maalivahti Hartmann yhdessä puolustuslinjan kanssa selvisi kuitenkin erinomaisesti.

Toisella jaksolla erotuomari Kalle Mäkinen sai nostella keltaisia kortteja tuiki tiheään, Hakan Chidi ja Niklas Friberg sekä KuPS:n kolme pelaajaa rikkoivat kortin arvoisesti.

Kotiyleisö alkoi jo odottaa kotivoittoa, kun KuPS sai vapaapotkun noin 16 metrin rajalta. Pallon taakse asettui Niskanen, jonka maailmanluokan millintarkka veto toi vieraat tasoihin. Näihin tasalukemiin päättyi Suomen Cupin avaus aurinkoisella Tehtiksellä.

Vierailijoiden uusi valmentaja Arne Erlandsen oli tyytyväinen pisteeseen.

- Peli oli tasainen ja Haka oli meille fyysinen vastustaja. Valitettavasti emme onnistuneet hyödyntämään pallonhallintaamme maalipaikkoihin asti, varsinkaan toisella jaksolla. Hyvää oli tietysti se, että onnistuimme nousemaan lopussa tasoihin, Erlandsen kuittasi.

Hakan päävalmentaja Teemu Tainio oi myös tyytyväinen ensimmäisen virallisen pelin ilmeeseen.

- Lähtökohta peliin, ohuen penkin vuoksi oli vähän haastava, mutta kaikki pelaajat hoitivat ruutunsa hienosti sekä pystyimme vastaamaan KuPS:n fyysisyyteen. Hyvää oli myös uusien pelaajien sisäänajo joukkueeseen. Toppari Jonas Häkkinen oppii koko ajan lisää ja Seth Saarinenkin sai ensimmäiset minuuttinsa Tehtiksellä. Sanotaan mitä sanotaan, mutta kyllä nämä Cupin pelit ovat erinomaisia tapahtumia harjoituspeleihin verrattuna, Tainio sanoi.

Lisää uutisia