FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HIFK HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS RoPS SJK TPS
vko.03 // 24.1.2020

SJK-paitaan palannut Mäntylä: "Ryhmä on hitsautunut tosi hyvin yhteen"

SJK-paitaan palannut Mäntylä: "Ryhmä on hitsautunut tosi hyvin yhteen"

Tero Mäntylä hakee hyvää alkua kilpailukaudelle. (Kuva: SJK)

SJK lähtee lauantaiseen Suomen Cupin avaukseen RoPS:n vieraaksi keskittyen oman pelinsä hiomiseen.

SJK on harjoitellut omaa juttuaan intensiivisesti ja peliä on käyty läpi keskustelemalla ja kädestä pitäen harjoituskentällä. Henki on joukkueen sisällä hyvä ja uudetkin pelaajat ovat päässeet hyvin ryhmään sisään.

- Vielä ollaan kuitenkin aika alussa tätä treenikautta. Honkavaaralla on paljon ideoita, joita hän on koittanut saada meille päähän. Joka harjoituspelissä on ollut tietty teema, mitä ollaan ajettu takaa ja varmaan on nytkin taas sama homma. Eli pääpaino on sen oman pelin kehittämisessä, mutta samalla kun on kyseessä ensimmäinen kilpailullinen matsi, niin tuloksellakin on todellakin merkitystä, sanoo SJK:n puolustaja Tero Mäntylä, joka teki paluun Seinäjoelle useamman vuoden jälkeen.

- Nyt pelataan oikeasti siitä voitosta ja haluataan hyvä startti tälle kilpailullisellekin kaudelle. Tämä on myös ensimmäinen kunnon vieraspelireissu. Sitäkin on hyvä harjoitella ja ollaan sitten valmiita kun Veikkausliiga alkaa, lisää Mäntylä.

Pre-season on tähän saakka sujunut Mäntylän mukaan mainiosti ja nostaa odotuksia myös joukkueen sisällä.

- Meillä on tosi hyvä ryhmä ja tuntuu kuin olisi ollut täällä jo pidempään. Ja kun on tullut uusia kasvoja, niin on kyllä hitsaantunut ryhmä todella hyvin yhteen. Ainakin semmoisen kuvan olen saanut muidenkin jutuista, että heillä on sama tunne.

- Eli jotenkin tässä ryhmässä on semmoinen hyvä henki ja se kyllä näkyy kaikessa. Ei pelkästään siinä, että jutellaan ja on semmoinen eloisa tunnelma, vaan kyllä se näkyy tuolla treenikentälläkin. Siellä pusketaan toisiamme eteenpäin, vaaditaan ja tehdään asiat huolella, Mäntylä kertoo.

Ryhmässä on myös paljon nuoria, joille opin saaminen kokeneemmilta kollegoilta on kullanarvoista.

- Kyllä itse ainakin pyrin auttamaan kaikin tavoin. Se on kuitenkin niin, että se tekee samalla mun työn helpommaksi kentällä, jos mun etupuolella äijät liikkuu kuten on sovittu. Eli ollaan siten hyvin organisoitu joukkue. Mielestäni se on erittäin tärkeään, että keskustellaan ja meillä on paljon ajatuksenvaihtoa. Silloin syntyy niitä yhteyksiä, kertoo Mäntylä.

- Itse olen sitä aikoinaan saanut vanhemmilta pelaajilta ja se on kullanarvoista oppia. Nyt koitan taas osaltani auttaa nuorempia, sanoo Mäntylä vielä lopuksi.


RoPS - SJK lauantaina 25.1. kello 14.00 Heinäpään hallissa, Oulussa. Ottelu on nähtävillä suorina lähetyksinä Ruutu-palvelussa.

Lisää uutisia