AC Oulu FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HIFK HJK IFK Mariehamn Ilves KTP KuPS SJK
vko.03 // 24.1.2020

Inter hakee "uusia asioita pelaamiseen" cup-avauksessa IFK Mariehamnia vastaan

Inter hakee "uusia asioita pelaamiseen" cup-avauksessa IFK Mariehamnia vastaan

Jose Riveiro muistuttaa kaikkien joukkueitten hakevan vielä pelaamistaan. (Kuva: Juha Tamminen)

Lauantainen Suomen Cupin ottelu IFK Mariehamnia vastaan aloittaa virallisten otteluiden osalta FC Interin kauden 2020. Pelipaikkana on nimeään talven aikana Javenture-Areenasta LähiTapiola Areenaksi muuttanut Impivaaran ylipainejalkapallohalli.

Inter pelasi kauden ensimmäisen harjoitusottelunsa viime lauantaina Tallinnassa. Tuossa ottelussa Viron mestari FC Flora osoittautui niukasti paremmaksi lukemin 1-0. IFK puolestaan on kohdannut harjoitusotteluissa Kolmosen Jomala IK:n ja Kakkoseen nousseen Pargas IF:n, joista se otti voitot lukemin 8-0 ja 2-1.

Interin päävalmentaja José Riveiron mukaan Interin valmistautuminen otteluun on ollut niin hyvä kuin mahdollista. Hän kuitenkin muistuttaa, että pelaamisen on syytäkin kehittyä harjoitusviikkojen karttuessa.

– Varmasti jokaisella joukkueella on tässä vaiheessa kautta paljon viikoittaisia tavoitteita harjoituksiin. Viikon päätteeksi tavoite on silti kilpailla niin hyvin kuin mahdollista. Nyt treeniviikkoja on takana vasta muutamia ja uskon pelaamisen näyttävän tässä vaiheessa kautta erilaiselta kuin muutamaa kuukautta myöhemmin. Sama tilanne on muissakin joukkueissa johtuen ennen kaikkea joukkueiden rakentumisesta ja yhtenäistymisestä, Riveiro perustelee.

Molempien joukkueiden kokoonpanoissa on tapahtunut viime vuodesta useita muutoksia, joista muutamat ovat olleet juuri Interin ja IFK:n välisiä. Maarianhaminalaisten uusi ruotsalaisvalmentaja Lukas Syberyjski on hankkinut viime vuoden Inter-pelaajista Ahvenanmaalle Albion Ademin ja Niilo Mäenpään. Myös Paraisilta IFK:n riveihin siirtyneellä toppari Frans Grönlundilla on vahva Inter-tausta.

Lähtijäpuolella saarelaisten nimekkäimpiä olivat uransa lopettanut Daniel Sjölund, SJK:hon siirtyneet Keaton Isaksson ja Robin Sid sekä Interiin vaihtanut Rick Ketting.

Lauantain ottelussa Riveiro odottaa näkevänsä erityisesti ensimmäisinä harjoitusviikkoina läpikäytyjä asioita.

– Tallinnan ottelun jälkeen olin tyytyväinen, koska pelaajat yrittivät tehdä niitä asioita, joita olimme harjoitelleet ja painottaneet alkuvuodesta. Huomenna tilanne on sama, sillä etsimme vielä täyttä identiteettiämme tälle kaudelle ja yritämme tuoda joitain uusia asioita pelaamiseemme, Riveiro kertoo.

Interin joukkueen tilanne on melko hyvä, sillä edustusjoukkueen pelaajista ainoastaan Henrik Moisanderilta peli jää väliin. Vielä edellisestä ottelusta sivussa ollut Martti Haukioja nähtäneen huomenna ensimmäisen kerran Interin kokoonpanossa. Myös vasta torstaina sopimuksen Interin kanssa tehneen Rodney Kloosterin edustusoikeus on jo kunnossa lauantain ottelua ajatellen. Interin akatemiajoukkueesta kokoonpanoon nousevat puolestaan Roope Kantola, Jasper Yrjas ja maalivahti Linus Virkki.


FC Inter – IFK Mariehamn LähiTapiola-areenalla lauantaina 25.1. kello 15.15. Ottelu on nähtävillä suorina lähetyksinä Ruutu-palvelussa.

Lisää uutisia