FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HIFK HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS RoPS SJK TPS
vko.03 // 24.1.2020

Honkavaara cupin avauksen alla: "Fokus on omassa jutussa"

Honkavaara cupin avauksen alla: "Fokus on omassa jutussa"

SJK avaa Suomen Cupin Oulussa lauantaina. (Kuva: Juha Tamminen)

SJK matkustaa lauantaina Ouluun, jossa se kohtaa isäntäjoukkueena toimivan RoPS:n. Ottelu on Suomen Cupin Veikkausliigan karsinnan avausottelu.

Lauantain ottelu on ensimmäinen virallinen ottelu SJK:lle tänä talvena ja ennen sitä on pelattu kolme harjoitusottelua. Harjoituspelit sekä talven valmistautuminen on sujunut hyvin ja SJK:n uusi valmennusjohto on päässyt näkemään todella laajan pelaajaringin. SJK on harjoitellut yhdessä Ykköseen valmistautuvan SJK Akatemian pelaajaryhmän kanssa. Osa heistä jatkaa mukana edelleen Suomen Cupissa ja osa pelaa pääosin nuoremmista pelaajista koostuvalla ryhmällä Ykkösen Cupia, joka sekin alkaa tulevana lauantaina.

RoPS pelaa kotiottelunsa poikkeuksellisesti Rovaniemen sijaan Oulussa, missä on mitat täyttävä Heinäpään halli. SJK matkusaa Ouluun jo perjantai-iltana.

- Molemmat joukkueet valmistautuvat tietenkin kauteen. Nämä Suomen Cupin pelit on siinä mielessä hankalia, kun näitä pelataan tässä pre-seasonilla, eli samalla valmistaudutaan tietyllä tavalla kauden peleihin. Vastustajalla voi olla jonkinlaisia kokeiluja ja siksi emme oikeastaan tiedä mitä sieltä tulee, sanoo SJK:n päävalmentaja Jani Honkavaara.

Honkavaara tietää hyvin RoPS:n pelaajiston vahvuudet, mutta painottaa samalla sitä, että tässä vaiheessa kautta oma pelaaminen on etusijalla.

- He ovat saaneet sinne hyviä pelaajia ja siellä on mielestäni hyviä pelaajia jo ennestään. Eli emme ole käyneet isommin läpi RoPS:n tekemistä, vaan fokus on omassa jutussa. Tuskinpa hekään tässä vaiheessa lähtee meidän peliä pelaamaan pois. Sitä se aina tässä vaiheessa on.

- Parempi siis keskittyä silloin vain omaan tekemiseensä ja siihen miten se pystytään parhaalla mahdollisella tavalla tekemään, Honkavaara toteaa.

Lauantain otteluun SJK lähtee todennäköisesti vielä melko nuorella ryhmällä, sillä Oulun Heinäpään hallissa pelattavassa ottelussa ei kokeneempien pelaajien kohdalla oteta välttämättä riskejä. Voittoa lähdetään totta kai hakemaan ja nuoret pelaajat ovat jo talven aikana näyttäneet olevansa valmiita haastamaan kokeneet pelaajat pelipaikoista.

Viimeisessä harjoitusottelussa, VPS:stä paluun kasvattajaseuraansa tehnyt Aatu Kujanpää oli mukana kaikissa SJK:n tekemissä viidessä maalissa ja Joonas Lepistö teki hattutempun Jaron verkkoon vajaassa puolessa tunnissa. Kumpikin on SJK:n kasvatteja, samasta vuonna 1998-syntyneiden ikäryhmästä Joonas Sundmanin kanssa.


RoPS - SJK lauantaina 25.1. kello 14.00 Heinäpään hallissa, Oulussa. Ottelu on nähtävillä suorina lähetyksinä Ruutu-palvelussa.

vko.07 // 22.2.2020
Lisää uutisia