AC Oulu FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HIFK HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.03 // 24.1.2020

​HIFK valmiina cupin starttiin

​HIFK valmiina cupin starttiin

Kuva: Juha Tamminen

Reilun kolmen kuukauden off-season on nyt tullut päätökseensä, kun HIFK:n kausi 2020 käynnistyy lauantaina kilpailullisten otteluiden osalta.

Tähtirinnat kohtaavat Suomen Cupin A-lohkon ensimmäisessä ottelussa FC Hongan vieraskentällä lauantaina klo 13.00 alkaen. HIFK:n ja FC Hongan lisäksi A-lohkossa pelaavat myös FC Inter, HJK, IFK Mariehamn ja TPS, ja viiden ottelun lohkovaiheen jälkeen lohkon neljä parasta joukkuetta jatkaa Suomen Cupin jatkopeleihin.

HIFK:n joukkue on rungoltaan pysynyt verrattaen samanlaisena kuin viime kaudellakin, mutta kokoonpanoon on luonnollisesti myös tullut joitakin muutoksia. Päättyneen kauden 2019 jälkeen joukkueeseen ovat liittyneet maalivahti Otto Huuhtanen, puolustaja Joel Mero, keskikenttäpelaajat Sakari Mattila, Moshtagh "Mosa" Yaghoubi ja Adama Fofana, sekä hyökkääjät João "Vitinho" Souza ja Sydney Lokale. HIFK:n tämänhetkisen joukkueen näet kokonaisuudessaan täältä.

Huomisen vastustaja FC Honka oli päättyneellä Veikkausliigakaudella yksi sarjan kärkijoukkueista ja sijoittui viime kaudella runkosarjassa sijalle viisi, jonka jälkeen joukkue nousi aina sijalle kolme asti kauden päättäneessä mestaruussarjassa. Espoolaiset varmistivat varsinaisen sarjakauden jälkeen paikkansa tämän kesän Eurooppa-liigan karsinnoissa voittamalla eurolopputurnauksen finaalissa HIFK:n eurolopputurnauksen ensimmäisellä kierroksella kukistaneen IFK Mariehamnin.

Hongan päävalmentajana toimii tulevallakin kaudella espoolaisjoukkuetta vuodesta 2017 asti luotsannut Vesa Vasara. Uusina pelaajina FC Honkaan ovat liittyneet maalivahti Markus Uusitalo, puolustajat Tapio Heikkilä, Dani Hatakka, Edmund Arko-Mensah ja Mohammed Adams sekä keskikenttäpelaaja Jerry Voutilainen. Joukkueen rinki on pysynyt hyvin kasassa, sillä varmistuneiden lähtijöiden joukossa on tällä hetkellä uransa lopettanut Juha Hakola sekä Ykköseen siirtyneet Joel Perovuo ja Tommi Saarinen.

FC Honka-HIFK lauantaina 25.1. klo 13.00 Tapiolan urheilupuistossa. Ottelu on nähtävillä suorana lähetyksenä Ruutu-palvelussa.

Lisää uutisia