AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.03 // 22.1.2020

Luis Anula KuPS:sta Pietarin Zenitiin - "Iso mahdollisuus minulle"

Luis Anula KuPS:sta Pietarin Zenitiin - "Iso mahdollisuus minulle"

Luis Anula siirtyy uusien haasteiden pariin Pietariin. (Kuva: Juha Tamminen)

Kuopion Palloseuran fysiikkavalmentaja Luis Anula siirtyy uusien ammatillisten haasteiden pariin.

Arvostetun fysiikkavalmentajan taidot on huomattu myös Suomen ulkopuolella ja Anulalle aukesi nyt ainutlaatuinen tilaisuus siirtyä eurooppalaisen suurseuran Pietarin Zenitin riveihin.

Anula jättää pestinsä Kuopion Palloseuran riveissä tänään keskiviikkona ja matkustaa mukaan Zenitin joukkueen harjoitusleirille. Espanjalainen pääsee Zenitissä jatkamaan vakuuttavaa urakehitystään seuran kakkosjoukkueen apuvalmentajana ja fysiikkavalmentajana.

- Tämä on samaan aikaan iloinen ja surullinen hetki minulle, sillä päätös lähteä Kuopiosta oli todella raskas. Urani kannalta tämä oli kuitenkin sellainen tarjous, josta en voinut kieltäytyä. Tämä on minulle iso mahdollisuus ja olen todella iloinen päästessäni uralla eteenpäin, Anula toteaa uudesta haasteesta.

Anula aloitti työnsä Kuopion Palloseuran riveissä loppuvuodesta 2016 ja hän toimi seuran fysiikkavalmentajana yli kolmen vuoden ajan. Kovakuntoinen joukkue saavutti tänä aikana Veikkausliigassa kultaa, hopeaa ja pronssia.

- En voi kiittää Kuopion Palloseuraa tarpeeksi ja minulle Kuopio tuntuu nykyisin kuin kodilta. Saavuin tänne 24-vuotiaana kokemattomana valmentajana ja seura on luottanut minuun alusta asti. KuPS on tukenut minua ja olen tuntenut oloni todella arvostetuksi täällä. Olen kehittynyt työssäni hurjasti Kuopiossa vietettyinä vuosina, Anula jatkaa.

- Olen surullinen siitä, että viimeviikkoisten huhujen myötä lähtöni syyt kyseenalaistetaan. Voin kuitenkin vakuuttaa, että lähdölläni ei ole mitään tekemistä valmentajien välisten erimielisyyksien kanssa. Teimme muutoksia viime kaudesta ja se on seuralle oikea suunta. Arne ja hänen valmennustiiminsä on hyvin päämäärätietoinen ja on ollut kunnia työskennellä heidän kanssaan, Anula kuvailee.

Anulan lähtö jättää Kuopion Palloseuran valmennustiimiin aukon ja seura on aloittanut jo neuvottelut uuden fysiikkavalmentajan kanssa. Kuopion Palloseuran toimitusjohtaja Jarmo Heiskanen on iloinen Luisin puolesta ja hän näkee siirrossa myös positiivisia puolia.

- Teemme asioita oikein, kun Kuopion Palloseurassa tekemämme työ huomataan myös Suomen ulkopuolella. Kuopiosta pääsevät pelaajien lisäksi eteenpäin myös muut ja se on ainoastaan positiivinen asia. Luis on tehnyt loistavaa työtä kolmen vuoden ajan, mutta kukaan ei ole korvaamaton ja laadukas tekeminen harjoituskentällä jatkuu normaaliin malliin, Heiskanen muistuttaa.

Lisää uutisia