FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HIFK HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS RoPS SJK TPS
vko.03 // 20.1.2020

​Yli 300 Veikkausliigaottelun mies palaa VPS:aan – Koskimaan ura jatkuu Ykkösessä

​Yli 300 Veikkausliigaottelun mies palaa VPS:aan – Koskimaan ura jatkuu Ykkösessä

Ville Koskimaa Vepsun paidassa kaudella 2017. (Kuva: Juha Tamminen)

Keskuspuolustaja Ville Koskimaa palaa Vaasan Palloseuran riveihin kauden 2020 kattavalla sopimuksella.

Koskimaa aloitti VPS-uransa jo vuonna 2005 ja on pelannut yli 300 ottelua raitapaidassa. 36-vuotias seuralegenda palaa innolla Vepsuun kahden Kokkolassa vietetyn kauden jälkeen.

- On kyllä mahtavat fiilikset. Joidenkin seurojen kanssa oli keskusteluja kauden jälkeen, mutta halusin takaisin kotiin. Tulen nyt innolla mukaan joukkueeseen. Olin loppuvuoden sairaslomalla, kun nenä leikattiin. Pääsin treenaamaan hyvin, mutta se yksin treenaaminen alkoi kyllä puuduttamaan, hyväntuulinen Koskimaa kommentoi.

Koskimaa harjoitteli maanantaina ensimmäistä kertaa tällä kaudella VPS:n mukana. Joukkue on muuttunut paljon topparin viimeisimmän VPS-kauden jälkeen.

- Vain Seba (Strandvall) ja Steven (Morrissey) ovat siitä joukkueesta mukana, mutta onhan tuossa paljon tuttuja naamoja. Niinhän se aina menee, että porukka vaihtuu. Treeneissä oli kyllä hyvä meno ja kaudelle on kovat odotukset, viime kesänä 300 Veikkausliigaottelun rajapyykin rikkonut Koskimaa kertoo.

194-senttinen toppari on pelannut urallaan kaksi kautta Ykkösessä. Sekä kausi 2005 Vepsussa että kausi 2018 KPV:ssä päättyivät nousujuhliin.

- En ole ikinä pelannut Ykkösessä niin ettei olisi noustu. Yleensähän historia toistaa itseään, toivotaan sitä tälläkin kerralla, Koskimaa naurahtaa.

Koskimaa on toiminut monena vuotena VPS:n kapteenina. Kokeneella topparilla tulee varmasti jälleen olemaan johtava rooli joukkueen sisällä.

- On tässä oltu isän roolissa useampi vuosi. Nuorten kanssa on tosi kiva tehdä töitä, se on aina piristävää. Onneksi nykyajan nuoret ovat paljon fiksumpia kuin olin itse sen ikäisenä. Silti on hyvä, että meitä on siinä muutama kokeneempikin jätkä. Siinä on hyvä balanssi, vaasalaispelaaja kertoo.

Lisää uutisia