FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HIFK HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS RoPS SJK TPS
vko.03 // 20.1.2020

​"Uusia osa-alueita vahvistettu" - SJK:n taustaryhmät valmiina talven kilpailuihin

​"Uusia osa-alueita vahvistettu" - SJK:n taustaryhmät valmiina talven kilpailuihin

SJK:n, SJK akatemian ja A- ja B-nuorten valmennusryhmät ovat valmiina kauteen. (Kuva: SJK)

SJK:n edustuksen ja SJK Akatemian joukkueiden valmentajat ja taustaryhmät ovat nyt valmiina ensi viikonlopun avausotteluihin.

SJK aloittaa silloin Suomen Cupin Veikkausliigan karsinnat ja SJK Akatemian nimellä pelaava nuori ryhmä cupin Ykkösen karsinnat. Näiden lisäksi kahden viikon päästä alkavat myös A- ja B-nuorten SM-karsinnat.

- Tämä on ollut pitkä prosessi löytää seuraamme ne oikeat ihmiset, jotka sopivat toimintakulttuuriimme, ovat valmiita tekemään kaikkensa kehittääkseen seuraamme sekä tuomaan meille menestystä. Siksi olemmekin nyt erittäin iloisia, että valmistaudumme kauden 2020 ensimmäisiin kilpailullisiin otteluihin juuri tämän valmennusryhmän alaisuudessa, kertoo SJK:n urheilupuolen tekninen johtaja Richard Dorman.

- Olemme vahvistaneet nyt uusia osa-alueita valmennuksessamme, joita ei ole ollut mukana aiemmin ja siten olemme mukana modernin jalkapallon kehityksessä. Nyt meillä on koossa valmennusryhmät, jotka haastavat toisiaan kehittymään ja joka pyrkii nostamaan päivittäisen tekemisen tasoa, Dorman jatkaa.

Talven aikana SJK ja SJK Akatemia ovat harjoitelleet yhdessä joulukuusta alkaen ja seuran päävalmentaja Jani Honkavaara on vastannut koko seuran valmennuksellisesta linjasta. A- ja B-nuoret ovat harjoitelleet omana ryhmänään ja suuri osa siitä ryhmästä kuuluu myös SJK:n jalkapallolukion pelaajiin, joilla on omia harjoituksiaan myös Kuortaneen Urheiluopistolla.

- Olemme harjoitelleet isolla ryhmällä, johon on kuulunut myös viime kauden akatemiassa pelanneita sekä A-junioreita. Olen ollut positiivisesti yllättynyt sekä pelaajien hyvästä tasosta että siitä, että meillä on paljon hyvän profiilin pelaajia SJK:ssa. Myös akatemia tarvitsee vahvistuksia, mutta meidän täytyy myös luottaa siihen, että moni pelaaja nostaa tasoaan, kertoo SJK:n päävalmentaja Jani Honkavaara.

- Halusin myös alusta lähtien saada itselleni selkeän kuvan siitä, mitä SJK:ssa tehdään, millaiset ihmiset tekevät ja miten valmennusprosessi toimii. Siitä ajatus harjoitusryhmien yhtenäistämisestä ja vielä paremmasta valmentajien yhteistyöstä lähti liikkeelle.

Honkavaara on tyytyväinen tilanteeseen kauden 2020 tosiotteluiden alkaessa. Taustaryhmässä on monipuolista ja laaja-alaista osaamista.

- Meillä on nyt kasassa monimuotoinen ja osaava valmennustiimi, joka on valmis tekemään töitä. Ryhmässä on jo paljon osaamista, mutta jokainen meistä tietää, että tämä on pitkä prosessi, ja jokainen treenipäivä pelaajille pitää tarjota parasta osaamistaan. Yksinkertainen tavoitteemme joulukuusta lähtien on ollut saattaa pelaajien arki sille tasolle, että olemme kilpailukykyisiä ensi kaudella sekä Veikkausliigassa että Ykkösessä.

- Olemme tiimimme kanssa vasta tarinan alussa, mutta jo nyt olemme mielestäni parempia – ja nimenomaan parempia yhdessä. Ilmapiirin pitää olla sellainen, että tiimin jäsenet uskaltavat tuoda mielipiteensä ja osaamisensa esille. Ja minun pitää myös luottaa heidän osaamiseensa ja antaa heidän tehdä työtään, Honkavaara kertoo.

SJK:n videoanalyytikkona on jo joulukuussa aloittanut, virolainen Rain Nappir, joka on opettanut ja työskennellyt jalkapallon taktisen videoanalysoinnin parissa jo 13 vuotta Viron Palloliitossa. Nappir on toiminut myös Viron A-maajoukkueen videoanalyytikkona sekä viimeisen kolmen vuoden ajan, hän on ollut huippumodernin Aspire Academy -urheilukeskuksen palveluksessa Qatarissa. Nappirin osaamista on käyttänyt Aspire Academyn harjoituskeskuksessa vierailleet huippuseurat ja maajoukkueet. SJK:ssa Nappirin tehtävänä on tuottaa taktista videomateriaalia otteluista, harjoituksista ja vastustajista valmennuksen käyttöön. Samalla hän kehittää koko seuran teknistä analysointia, pelaajaskouttausta sekä vastustajien taktista analyysiä.

SJK:n valmennusryhmässä jatkaa suorituskyvyn osaston johtajana Mikko Kujala, fysioterapeuttina Tiitus Lehtinen, maalivahtivalmennuksesta vastaavana Luis Fernando sekä joukkueenjohtajana ja huoltajana koko seurahistorian mukana ollut Pekka Lehtinen. Joukkueen lääkäri on Ranno Kukk ja terveydenhuollosta vastaa yhteistyökumppani Terveystalo. SJK-konserniin kuuluva DBC-Seinäjoki vastaa pelaajien kuntoutuksesta.

Seuran kokkina toimii Anni Kantola ja kuljettajana Arto Havusela sekä yhteistyökumppani Härmän Liikenne. SJK tekee yhteistyötä urheilutieteen ja urheilun psyykkisen valmennuksen osalta Kuortaneen Urheiluopiston kanssa, tästä yhteistyöstä vastaa suorituskyvyn johtaja Mikko Kujala.

SJK pyrkii vielä vahvistamaan valmennuksellista osaamistaan talven aikana, mutta ryhmä on nyt valmis talven tuleviin kilpailuihin.

Lisää uutisia