FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HIFK HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS RoPS SJK TPS
vko.02 // 18.1.2020

Interille tappio Virossa - "Kaiken kaikkiaan positiivinen ottelu"

Interille tappio Virossa - "Kaiken kaikkiaan positiivinen ottelu"

Kuva: Juha Tamminen

FC Inter pelasi kauden 2020 ensimmäisen harjoitusottelunnsa lauantaina FC Floran vieraana Tallinnassa. Sportland Areenalla pelattu ottelu päättyi ottelun lopun Frank Liivakin maalilla kotijoukkueen 1-0 (0-0)- voittoon.

Ensimmäistä kertaa tositoimissa tällä kaudella nähty Inter tuli ottelun alkuun vahvasti. Joukkueen kapteeni Timo Furuholmilla oli ensimmäisen kolmen minuutin aikana kaksi hyvää tilaisuutta tehdä maali, mutta ohjaukset eivät löytäneet tietään verkkoon.

Myötätuuli takanaan ensimmäisen jakson pelanneen Interin seuraava tilaisuus maalintekoon oli 14. minuutilla. Tällä kertaa Aleksi Paanansen yrityksen putsasi viivalta Floran puolustus. Seuranneesta irtopallosta maalia pääsi yrittämään Kevin Kouassivi-Benissan. Hänen laukauksensa blokattiin.

Inter pystyi pelaamaan haluamaansa peliä ensimmäiset 25 minuuttia. Tuolloin Flora ei päässyt kertaakaan uhkaamaan Aati Marttisen maalia. Ensimmäisen kerran Marttista testattiin 24. minuutilla, kun Vlasiy Sinyavskiy pääsi laukomaan kohti yläkulmaa. Inter-vahti torjui tilanteen tyylikkäästi.

Hetkeä myöhemmin Marttisen kädet olivat vaarallisen matalan keskityksen tiellä estäen lopullisen maalitilanteen synnyn.

Ensimmäisen jakson lopulla Interillä oli jälleen oma etsikkoaikansa. Matias Ojala oli lähellä ensimmäistä maaliaan Inter-paidassa, kun hän laukoi vapaapotkun ylärimaan 36. minuutilla. Kaksi minuuttia myöhemmin Paanasella oli huippupaikka, mutta Kouassivi-Bensinnin syötöstä lähtenyt laukaus kimposi Interin harmiksi ylärimasta takaisin kentälle.

Ottelun toisen jakson pelaamista sotki Interin osalta vaihtoruletti. Ottelun lopettaneessa kokoonpanossa kentällä oli avauskokoonpanosta ainoastaan Rick Ketting.

Ottelun hallinnasta ja vaarallisimmista tilanteista toisella jaksolla vastasi kotijoukkue. Aati Marttinen torjui upeasti ensimmäisen viiden minuutin aikana kaksi Sinyavskiyn yritystä. Kolmannen mega-torjunnan Marttinen esitti 66. minuutilla, kun hän peitti oikea-aikaisella blokilla kotijoukkueen yrityksen.

Ottelun ratkaisut maali syntyi pelin 83. minuutilla, kun Frank Liivak kiersi läpiajossaan vastaan tulleen maalivahti Linus Virkin ja sijoitti pallon tyhjään maaliin. Inter oli ottelun lopussa paineen alla. Pari minuuttia ennen maalia Ketting pelasti Floran tilanteen maaliviivalta.

– Ensimmäinen jakso oli meidän kontrollissa, varsinkin ensimmäisen 25 minuutin aikana. Pystyimme pelaamaan suunnitelman mukaan. Kentällä nähtiin niitä asioita, mitä viime kaudella ja myös niitä, mitä haluamme tuoda tämän kauden pelaamiseen mukaan, kertasi joukkueen päävalmentaja Jose Riveiro ottelun ensimmäisen jakson tapahtumia.

Erityisesti ensimmäisen jakson pelaamiseen tyytyväinen Inter-luotsi harmitteli avausjakson hukattuja maalitilanteita.

– Olisimme ansainneet ottelussa maaleja avausjakson tilanteista. Loimme ainakin neljä tai viisi ykkösluokan maalipaikkaa, näki Riveiro.

Vaikka Interin toisen jakson pelaamista väritti melkoinen vaihtoruletti, oli Riveiro tyytyväinen, mitä kentällä näki.

– Vaikka teimme jo tauolla neljä vaihtoa, pystyimme edelleen pelaamaan tavalla, millä halusimme. Ottelun lopussa kentällä nähtiin paljon nuoria pelaajia. He, kuten muukin joukkue voi olla tyytyväinen siihen, miten he esiintyivät kentällä. Kaiken kaikkiaan positiivinen ottelu monella tavalla, summasi Riveiro.

Lisää uutisia