FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HIFK HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS RoPS SJK TPS
vko.02 // 17.1.2020

Veljeskaksikko palaa Kuopiosta Joensuuhun

Veljeskaksikko palaa Kuopiosta Joensuuhun

Jere Hiltunen jatkaa uraansa Kakkosessa. (Kuva: Juha Tamminen)

Kakkosessa pelaava JIPPO saa kaksi kovan luokan paluumuuttajaa joukkueeseensa kaudelle 2020, kun Lehmon Pallon 20-vuotiaat kasvatit Jere ja Joona Hiltunen palaavat neljän Kuopion Palloseurassa vietetyn vuoden jälkeen takaisin Joensuuhun.

Vuonna 1999 syntyneiden kaksosten seurasiirrot ovat olleet samat: JIPPOon 14-vuotiaana ja kaksi vuotta myöhemmin KuPSiin. Kaksi viimeistä kautta Jere ja Joona ovat treenanneet pronssia ja kultaa Veikkausliigassa voittaneen Kuopion Palloseuran edustusjoukkueen mukana. Hiltuset ovat kiertäneet useiden joukkueiden testileireillä ulkomailla, sekä pelanneet nuorten maaotteluita U19 maajoukkueessa.

Joona on pelannut yhteensä 52 Kakkosen ottelua ja viimeistellyt niissä keskikenttäpelaajan paikalta 15 maalia. Viime kaudella 2019 Joona teki 19:ssä Kakkosen ottelussa KuFu:ssa yhteensä 13 maalia ja hänet valittiin C-lohkon vuoden keskikenttäpelaajaksi. Joona on pelannut kaksi U19 maaottelua, mutta Veikkausliigadebyytti KuPS:n paidassa jäi vielä tekemättä.

Jere on pelannut KuPS:n paidassa Veikkausliigaa 13 ottelua, viime kauden mestarijoukkueen riveissä Jere esiintyi neljässä ottelussa ja toissa vuoden pronssijoukkueessa yhdeksässä ottelussa. Lisäksi Kakkosessa pelejä on kertynyt KuFu:n paidassa 34 ottelua, joissa keskikenttäpelaaja on viimeistellyt kahdeksan maalia. Jere on pelannut kolme U19 maaottelua. Jere ehti ennen Kuopioon lähtöään pelata Joonan tavoin JIPPOn B-junioreissa, mutta myös 2015 kaksi ottelua Kakkosta JIPPOn edustusjoukkueessa.

Lisää uutisia