FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HIFK HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS RoPS SJK TPS
vko.02 // 17.1.2020

"Pelin kehittyminen keskiössä" - SJK matkaa lauantaina Jaron vieraaksi

"Pelin kehittyminen keskiössä" - SJK matkaa lauantaina Jaron vieraaksi

"Honsu" keskittyy pelin kehttämiseen. (Kuva: SJK)

SJK pelaa viimeisen harjoitusottelun ennen Suomen Cupin karsintojen alkua, kun se matkustaa lauantaina FF Jaron vieraaksi.

Lauantaina SJK:lla on edessä talvikauden kolmas harjoitusottelu ja samalla ensimmäinen vierasottelu. SJK kohtasi FF Jaron joulukuussa Seinäjoella ja otti silloin 1-0 voiton. Aiemmin tammikuussa kohdattiin Seinäjoella VPS ja silloin SJK oli 4-1-luvuin parempi.

Harjoitusotteluissa ei luonnollisesti ole kyse tuloksesta, vaan valmistautumisesta kauteen ja tuleviin Suomen Cupin karsintoihin ja Ykkösen cupiin. SJK onkin harjoitellut yhdessä niihin molempiin kilpailuihin valmistautuvan pelaajistonsa voimin ja varsinaista jakoa joukkueen mukaan ei pelaajistossa tehdä.

- Tällä hetkellä joukkueen mukana harjoittelee paljon niin sanottuja akatemian pelaajia, mutta meidän näkökulmamme on, että he ovat edustusjoukkueen pelaajia, jotka pelaavat mahdollisesti akatemian joukkueessa. Eli emme erottele heitä omaksi joukkueekseen. Heitä kohdellaan samoin kuin kaikkia muitakin ja odotamme heiltä samoja asioita kuin niin sanotusti edustusjoukkueen pelaajilta, kertoo SJK:n päävalmentaja Jani Honkavaara.

- On äärimmäisen tärkeää, että nuoret pelaajat elävät edustusjoukkueen arkea, jotta saamme akatemian pelaamaan mahdollisimman hyvin ja samoilla periaatteilla kuin edustusjoukkue pelaa. Ja mielellään jopa paremmin. Akatemia siis ei tällä hetkellä harjoittele omana joukkueenaan, koska totesimme, että on turha pyörittää kahta joukkuetta vajaalla pelaajamäärällä.

Ensi viikolla edessä on kuitenkin jakoa kahteen ryhmään.

- Kun Suomen Cupin karsinnat alkavat, on selvää, että akatemia valmistautuu omiin peleihinsä omana joukkueenaan ja nuo pelit pelataan loppuun omissa joukkueissa. Ja on myös selvää, että osa pelaajistamme pelaa Ykkösen cupia mieluummin isossa roolissa kuin Suomen cupin karsintaa Veikkausliigajoukkueessa pienessä roolissa. Kaikki pelaajat tarvitsevat tässä vaiheessa pelejä, ja cup on paras tapa saada niitä, Honkavaara sanoo.

Vaikka pelaajat valmistautuvatkin reilun viikon päästä alkaviin cup-kilpailuihin, on tämä vaihe pre-seasonista fyysisesti kovinta aikaa.

- Tämä harjoitusviikko on ollut kuormaltaan raskas, mutta pelaajien jalka on liikkunut erittäin hyvin. Jaroa vastaan fokus on edelleen täysin oman pelin kehittämisessä, niin kuin jokaisessa harjoituksessakin tähän asti. Pelaajien fyysiset valmiudet toteuttaa meidän peliämme paranevat päivä päivältä, mutta pelin kehittyminen on kuitenkin koko ajan keskiössä, kertoo Honkavaara.

SJK ei ole pyörittänyt talven aikana mitään suurta testipelaajien rinkiä, mutta on etsinyt silti vahvistuksia joukkueeseen niin nuoremmista lupaavista pelaajista, kuin kokeneista jo tasonsa osoittaneista pelaajista. Jos lupaavia pelaajia joukkueeseen löydetään, on ajatuksena saada mukaan semmoisia joilla on annettavaa edustusjoukkueellekin, ei pelkästään vahvistamaan SJK Akatemiaa tulevalle kaudelle. Yksi koko talven mukana ollut pelaaja on Arjanit Krasniqi, joka jatkaa mukana myös lauantaina. Muita testipelaajia ei joukkueessa tällä hetkellä ole.

Sopimuspelaajista Ariel Tuco Ngueukam ja Jude Arthur ei ole mukana lauantaina, mutta muuten SJK saa jalkeille koko joukkueensa. Ensimmäistä kertaa tälle talvelle myös puolustaja José Nadsonin ja uutena mukaan liittyneen, vielä viime kaudella Jaroa edustaneen Dárvin Chávezin.

Ottelu pelataan Pietarsaaren Tellushallissa lauantaina 18.1. kello 15.15.

Lisää uutisia