FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HIFK HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS RoPS SJK TPS
vko.02 // 17.1.2020

​FC Lahti kiillottamaan kilpeään: "Paljon parannettavaa edellisestä ottelusta"

​FC Lahti kiillottamaan kilpeään: "Paljon parannettavaa edellisestä ottelusta"

Kuva: Juha Tamminen

FC Lahti jatkaa valmistautumista kohti Suomen Cupin karsintaa kohtaamalla perjantaina Mukkulassa harjoitusottelussa FC Hongan.

FC Lahti aloitti kautensa viime viikonloppuna harjoitusottelulla Mikkelin Palloilijoita vastaan. Lahti ei ottelussa paikoilla juhlinut ja MP puolestaan käytti paikkansa tehokkaasti ja nappasi 2-0-voiton. Vaikka Lahti ei ollut jalkeilla aivan parhaalla kokoonpanolla, ei peliesitys silti tyydyttänyt. Honka-otteluun kotijoukkueella jää paljon parannettavaa. Testipelaajista on yhä mukana Vahid Hambo, Tapio Torpo, Arttu Auranen ja Henri Eninful. Poissa ovat varmasti Altin Zeqiri ja Eemeli Virta.

- Meillä on paljon parannettavaa edellisestä ottelusta. Meidän pelissämme pitää näkyä rauhallisuus, rohkeus ja selkeys. Lähdemme parantamaan harjoiteltuja asioita. On kuitenkin vielä talvikausi, joten me harjoittelemme kovempaa fyysisesti. Harjoittelun rasitukset voivat vielä näkyä pelissä. Kun pelataan pisteistä, valmistaudumme eri tavalla, mutta saamme kuitenkin viikkorytmiä kuntoon, Zeneli kertoo.

Vierailija FC Honka nappasi viime kaudella liigasta pronssiset mitalit. Joukkue on pysynyt hyvin kasassa, sillä muun muassa 12 maalia iskenyt Borjas Martín jatkaa seurassa. Myös puolustuksen avainmiehet Robert Ivanovin johdolla jatkavat Hongan paidassa. Lisäksi espoolaiset vahvistuivat Dani Hatakalla ja Tapio Heikkilällä.

Viime kaudella joukkueet kohtasivat kolmesti. Suomen Cupin karsinnassa Lahti nappasi komean 1-0-vierasvoiton. Liigassa Honka oli parempi kotiottelussaan, mutta Lahdessa pisteet jäivät Hiihtikselle lukemin 3-2. Virallisissa otteluissa joukkueet ovat kohdanneet 34 kertaa ja Lahti on voittanut keskinäisistä yhdeksän.

FC Lahti – FC Honka perjantaina 17.1. kello 14.30 Mukkulan kuplassa.

Lisää uutisia