vko.02 // 17.1.2020

​FC Lahden valmentaja pelaajansa vakavasta loukkaantumisesta: "Tilanne tuntuu pahalta vieläkin"

FC Lahden päävalmentaja Ilir Zeneli. (Kuva: Juha Tamminen)

FC Lahti nappasi vuoden ensimmäisen voittonsa, kun FC Honka kaatui harjoitusottelussa Mukkulan kuplassa lukemin 2-1.

FC Lahden maaleista vastasivat Jasin Assehnoun ja Matias Niuta. Hongan ainokaisen viimeisteli Elmo Heinonen.

FC Lahti aloitti ottelun vauhdikkaasti. Jasin Assehnounilla oli paikka heti ensiminuuteilla ja yhdeksännellä minuutilla Vahid Hambo karkasi yksin läpi. Hongan maalissa pelannut Markus Uusitalo kuitenkin torjui läpiajon kulmaksi.

Ottelu jatkui Lahden hallinnassa, mutta Honka iski puolen tunnin kohdalla. Vierailija sahasi Lahden puolustusta näyttävällä lyhytsyöttöpelillä puhki ja lopulta pallo pomppi onnekkaasti kimmokkeen kautta rangaistusalueelle Elmo Heinosen jalkaan. Heinosella oli tilaa ja aikaa ottaa pallo haltuun ja ampua espoolaiset johtoon. Heinosella oli paikka myös hetkeä myöhemmin, mutta Lahti-kassari Patrick Rakovsky torjui espoolaiskärjen läpiajon, jota edelsi jälleen kaunis hyökkäyskuvio.

Lahti joutui vielä suorittamaan ensimmäisen jakson lopulla vaihdon, kun Henri Eninful loukkasi hieman jalkaansa. Tauolle siirryttiin Hongan 1-0-johdossa Lahden kevyestä hallinnasta huolimatta.

Toisella jaksolla Lahti myllytti ja etenkin Jasin Assehnounin nousut olivat myrkkyä Honka-puolustukselle. Maaliin asti palloa Lahti ei kuitenkaan laukauksista huolimatta saanut. Lahti sai lisää huonoja uutisia reilu vartti ennen loppua, kun Pyry Lampinen loukkaantui vakavasti ja hänet jouduttiin kantamaan kentältä pois paareilla.

Lahti sisuuntui ja nousi lopulta tasoihin. Jasin Assehnoun kuljetti pallon täydellä vahdilla Hongan rangaistusalueelle ja lopulta hän haastoi kaksi Hongan puolustajaa. Assehnoun oli jo menossa ohi, mutta hänet kaadettiin ja pallo vietiin pilkulle. Assehnoun laittoi itse pallon varmasti vasempaan alakulmaan ja Lahti nousi tasoihin.

Honka oli kertaalleen lähellä siirtyä uudestaan johtoon, kun Idrissa Camara puski tolppaan. Lahti kuitenkin kesti ja punnersi itsensä voittoon viimeisillä minuuteissä. Jasin Assehnoun pyöritteli jälleen Honka-puolustusta ja syötti Tim Martiselle. Hongan maalilla pelannut Tim Murray torjui Martisen yrityksen, mutta kakkospallossa oli ensimmäisenä Matias Niuta, joka luuti pallon sisään ja vei uransa ensimmäisellä FC Lahti -maalillaan kotijoukkueen johtoon, joka kesti ottelun loppuun asti.

Ottelun jälkeen FC Lahden päävalmentaja Ilir Zenelillä oli ensimmäisenä mielessään Pyry Lampisen tilanne. Itse pelistä Zeneli löysi vielä paljon parannettavaa, mutta hän korosti, että edellisestä pelistä joukkue on mennyt paljon eteenpäin.

- Pyryn tilanne tuntuu pahalta vieläkin. Itse peli oli parempi jokaisella osa-alueella, kuin edellinen. Meidän pitää kuitenkin parantaa vielä paljon. Etenkin meidän pitää saada tilannerohkeutta, vastuunkantoa ja ylöspäin pelaamisessa lisää aktiivisuutta. Honka oli taitava joukkue ja heillä on ollut saman tyylinen pelitapa viime kaudella. Me puolestaan olemme vielä rakennusvaiheessa, mutta suuntamme on oikea. Hongan maalin kaltaista puolustamista ei kuitenkaan saisi tapahtua, Zeneli summaa.

Seuraavana FC Lahti aloittaa Suomen Cupin karsinnat. Ensimmäinen karsintalohkon ottelu pelataan Mukkulassa 25.1.2020. Tuolloin Lahteen saapuu vieraaksi Ilves Tampereelta.