FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HIFK HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS RoPS SJK TPS
vko.01 // 9.1.2020

​Maximo Tolonen kertoo, miten päätyi IFK Mariehamniin - asiasta päätettiin vasta kauden päätyttyä

​Maximo Tolonen kertoo, miten päätyi IFK Mariehamniin - asiasta päätettiin vasta kauden päätyttyä

Maximo Tolonen pelasi kaksi viime kautta SJK:ssa. (Kuva: Juha Tamminen)

Maximo Tolonen kertoo, miten siirto IFK Mariehamnin riveihin tapahtui.

Maximo Tolosen siirto IFK Mariehamniin on yksi talven puhutuimpia siirtoja Veikkausliigassa. Tolonen, nyt 18, jätti SJK:n kahden kauden jälkeen ja jatkaa uraansa Ahvenanmaalla 1+1-vuotisella diilillä.

Joku olisi saattanut uskoa Tolosen pelaavan seinäjokisten riveissä myös alkavan kauden, sillä hänellä oli sopimuksessaan seuran kanssa optio sesongista 2020. Niin vain kävi, että Tolonen siirtyikin Maarianhaminaan.

- Siinähän oli se optio käytettävissä Seinäjoella, mutta päädyttiin nyt tähän lopputulokseen, että olisi paras vaihtoehto siirtyä tästä eteenpäin. Peter (IFK Mariehamnin seurapomo Mattsson) otti yhteyttä ja sanoi, että täällä olisi hyvä mahdollisuus ja käytiin keskustelua, Tolonen kertoi.

Marraskuussa Tolonen teki päätöksensä vaihtaa maisemaa. Ratkaisu ei ollut erityisen haastava, mutta se ei syntynyt kuitenkaan ihan sormia napsauttamalla.

Vielä kauden päätyttyä jatko SJK:ssa oli mahdollinen.

- Kyllä siinä mietittiin jatkoa. Ainakin itse mietin, että mitä tässä tehtäisiin, ja keskusteltiin Seinäjoenkin suuntaan. Lopullinen päätös tehtiin sitten yhdessä, marraskuun loppupuolella, ettei jatketa sitä optiovuotta.

- Loppujen lopuksi se ei ollut kauhean vaikea päätös. Tänne Maarianhaminaan tuli aika pitkälti puhuttua eniten ja se kuulosti parhaalta vaihtoehdolta. Se, mitä käytiin keskustelua valmentaja Lukas Syberyjkskin kanssa, ja se mitä hänellä oli mielessä, kuulosti tosi mielenkiintoiselta, ja se mitä heillä oli jo suunniteltuna minun kohdalleni, jos päättäisin tulla tänne, Tolonen selitti.

Suomen poikien ja nuorten maajoukkueista tuttu Tolonen on pelannut urallaan SJK:ssa 30 Veikkausliigan ottelua kausina 2018 ja 2019.

Lisää uutisia