FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HIFK HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS RoPS SJK TPS
vko.01 // 7.1.2020

​"Todella hyvä fiilis kaikesta" – Niko Markkula odottaa innolla kautta SJK:ssa

​"Todella hyvä fiilis kaikesta" – Niko Markkula odottaa innolla kautta SJK:ssa

Kuva: SJK

Kahden vuoden pelaajasopimuksen SJK:n kanssa tehnyt Niko Markkula on pääsemässä nopeassa tahdissa hyvin sisään joukkueeseen.

SJK aloitti harjoitukset ensin joulukuussa ja jäi talvitauolle vähän ennen Joulua. Harjoituksiin on palattu taas Uuden Vuoden päivän jälkeen, 2. tammikuuta ja loputkin sopimuspelaajat liittyvät mukaan tämän viikon aikana. Markkula aloitti SJK:n mukana vasta tammikuussa.

- Olen nyt neljät treenit ollut mukana ja hyvä meininki meillä on ollut. Hyviä nuoria kundeja. Itse en vielä kuitenkaan tunne kaikkia ja en ole vielä ihan täydessä kunnossa. Olen jutellut fysioiden kanssa ja he sanoivat, että on tärkeä aloittaa oikein, ettei kuormita itseä heti liikaa. Menee muuten paikat rikki heti, Markkula kertoo.

- Todella hyvä fiilis on kuitenkin aivan kaikesta oikeastaan. Todella ammattimaisesti on kaikki hoidettu. Itse odotan jo todella innolla, että pääsee ihan täysillä kiinni tähän treenaamiseen ja ensi lauantaina kun on matsi, niin kyllä minä olen sanonut kaikille, että ehdottomasti haluan pelata. Mutta ymmärrän kyllä, jos he eivät laita minua vielä pelaamaan.

Markkula on JJK:n kasvatti, mutta edustanut Suomessa kasvattajaseuransa lisäksi FC Hakaa ja FC Interiä. Ulkomailla hän on pelannut Ruotsin Eskilstunassa ja hän haki myös tänä talvena paikkaa ensin ulkomailta, ennen sopimuksen lopullista varmistamista SJK:n kanssa.

- Se meni silleen, että Interiltä oli tullut jo kauden aikana signaalia, että he haluaisivat jatkon sinne, mutta mulla meni tuo viime kausi sen verran hyvin itsellä ja ikääkin alkaa olemaan sen verran, että halusin mittauttaa arvoni ulkomailla. Että nyt oli tavallaan sille se viimeinen hetki. Joten otin ihan rauhallisesti siinä ja katsoimme agentin kanssa ulkomaan vaihtoehtoja, kertoo Markkula.

- SJK oli minuun jo silloin yhteydessä, mutta sanoin, että katsotaan vasta kauden jälkeen. Sitten kun täällä selvisi valmentaja- ja muut kuviot, niin tulin käymään täällä. [Richie] Dorman soitti ja pyysi tutustumaan. Olin päivän ajan täällä ja hän esitteli minulle fasiliteetit ja suunnitelmat. Minulle jäi todella ammattimainen fiilis siitä.

Muitakin vaihtoehtoja oli Markkulan mukaan, mutta vaaka kallistui lopulta suhteellisen nopeasti SJK:n suuntaan.

- Oli siinä joitain ulkomaisia seuroja, joista oli kiinnostusta, mutta kun en ole niin nuori enää, niin haluan, että se paikka on semmoinen, missä pääsen pelaamaan ja missä on muuten kaikki hyvin. Jos sitä olisi vielä parikymppinen, niin olisin varmasti lähtenytkin, Markkula arvelee.

- Mutta minulle tuli niin hyvä fiilis tästä SJK:n jutusta silloin ja [Jani] Honkavaaran kanssa, kun juttelimme, niin kävimme läpi pelitapa jutut ja muut, niin nekin tukevat minun ominaisuuksiani. Siitä sitten vähän ajan päästä soittelin jo agentin kanssa, että ei tässä oikein ole minun mielestäni mitään semmoista fiksua tai järkevää muuta siirtoa mihin kannattaisi lähteä. Ja sanoin itse, että haluan nyt kiinnittää tämän SJK-diilin. Halusin tänne.

Lisää uutisia