AC Oulu FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HIFK HJK IFK Mariehamn Ilves KTP KuPS SJK
vko.01 // 6.1.2020

Monipuolinen puolustuspään pelaaja sopimukseen FC Interin kanssa

Monipuolinen puolustuspään pelaaja sopimukseen FC Interin kanssa

Martti Haukioja pelasi viime kaudella VPS:ssa. (Kuva: Juha Tamminen)

Viime kauden Vaasan Palloseuran riveissä pelannut Martti Haukioja ja FC Inter ovat allekirjoittaneet 1+1 -mallisen pelaajasopimuksen seuran optiolla.

Haukiojan pelaajaura on kulkenut Ilveksestä FC Jazzin ja JJK:n kautta aina italialaisseura Chievon akatemiaan. Suomeen palattuaan 20-vuotias Haukioja on edustanut viimeksi VPS:aa. Haukioja on myös nuorten maajoukkuepelaaja, joka edusti Suomea viimeksi U21-maajoukkueen kesäkuisessa Suomi-Ruotsi -ottelussa. Haukioja tunnetaan puolustajana, mutta päävalmentaja Jose Riviero näkee Haukiojassa muitakin mahdollisuuksia.

– Martti on lupaava nuori pelaaja, jolla on valtavasti kehityspotentiaalia. Hän on kokonaisvaltainen pelaaja -fyysisesti vahva ja sopii useaan rooliin, mm. wing-backiksi ja laitapuolustajaksi molemmilla puolilla, Riveiro täsmentää Interin sivuilla.

Haukiojan nilkka leikattiin loukkaantumisen seurauksena syyskuussa. Kuntoutus on loppusuoralla ja Haukiojan arvioidaan olevan pelikunnossa helmikuun aikana. Haukiojan sopimukseen sisältyy koeaika, jonka aikana pelaajan sopivuus joukkueeseen varmistetaan.

– Päätös tulla FC Interiin oli helppo. Täällä on pelaajan näkökulmasta hyvä ja helppo olla. Keskityn itse ensin täysin kuntoutukseen ja vain siihen, mitä kunakin päivänä teen. Kun kuntoutus on ohi, käännän katseet seuraaviin tavoitteisiin, Haukioja järkeilee.

Turku ei ole Haukiojalle vieras paikka. Vaikka Haukioja onkin Hämeenlinnan Jalkapalloseuran kasvatti, heräsi innostus jalkapalloon Turussa.

– Asuin lapsena neljä vuotta Turussa. Olisin halunnut aloittaa jalkapallon jo tuolloin, mutta vanhemmat totesivat, että harrastus on parempi aloittaa vasta muuton jälkeen. Nyt vihdoin pääsen pelaamaan Turkuun, Haukioja nauraa.

Lisää uutisia