AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.52 // 30.12.2019

"Olen iloinen että palaan juuri SJK:hon" - Atakayi odottaa jo innolla uutta kautta

"Olen iloinen että palaan juuri SJK:hon" - Atakayi odottaa jo innolla uutta kautta

SJK on tuttu seura Serge Atakayille. (Kuva: Juha Tamminen)

SJK:n vuoden 2019 viimeinen pelaajakiinnitys on paluumuuttaja Serge Atakayi, joka pelasi SJK:ssa viime kaudella kolmen kuukauden lainasopimuksella. Nyt sopimus on pysyvä ja Atakayi on SJK:n pelaaja ainakin kauden 2021 loppuun saakka.

Viime kesäkuussa, ennen paluuta Skotlannin Rangersiin, Oravaisissa ja Pietarsaaressa nuoruutensa viettänyt Atakayi kiitteli SJK:ta vuolaasti saamastaan mahdollisuudesta. Rangersissa oli tullut debyytti Skotlannin pääsarjassa, mutta samassa ottelussa tuli myös vakava loukkaantuminen, joka romutti haaveet paluusta edustusjoukkueen miehistöön Rangersissa. SJK tarjosi kuntoutumisen jälkeen peliaikaa lyhyellä lainapestillä ja Atakayi löysi SJK:ssa kadonneen peli-ilonsa takaisin.

- Rangersissa ei tullut silloin peliaikaa ja SJK tuli sopivasti mahdolliseksi. Siinä tuli myös muita juttuja elämääni ja tärkeintä oli, että pääsen pelaamaan mahdollisimman paljon, kertoo Serge Atakayi.

- SJK:ssa sain sen tarvittavan piristyksen ja pääsin pelaamaan. Nautin siitä kovasti. Siksi olenkin nyt iloinen, että palaan juuri SJK:hon ja odotan jo todella innolla, että kausi alkaisi mahdollisimman pian. Olen myös jutellut muiden SJK-pelaajien kanssa ja näen kuinka tyytyväisiä he ovat uuteen valmentajaan. Haluan todella liittyä mukaan siihen ryhmään.

Atakayi seurasi lainapestin päättymisen jälkeen kauden loppuun Skotlannissa ja oli jopa mahdollista, että hän olisi tullut vielä takaisinkin samalla kaudella.

- En saanut peliaikaa Rangersiin palattuani ja olin yhteydessä seuran johtoon mahdollisuudesta palata vielä takaisin lainasopimuksella Seinäjoelle. Halusin tulla takaisin. Mutta se oli juuri se sama päivä, jolloin siirtoikkuna meni kiinni ja siirto ei ollut enää mahdollinen. Harmitti kovasti, kun näki samalla, että SJK:n kausi ei mennyt niin hyvin ja olisin voinut olla ehkä avuksi, kertoo Atakayi.

Erityiskiitokset Atakayi haluaa osoittaa SJK:n faneille, jotka eivät ole hylänneet seuraa vaikeillakaan hetkillä.

- SJK:n kannattajat ovat olleet kuitenkin valtavan lojaaleja seuralle ja vaikka pelit eivät ole menneet kuten kaikki olisi toivonut, ovat he olleet aina joukkueen tukena. Haluankin sanoa kannattajille, ja pyydän heiltä sitä, että he ovat meidän tukena kuten aiemminkin. Ilman heitä me emme voi pelata ja he ovat tärkeä osa tätä seuraa. He tukevat vaikka joukkueella menisi heikommin ja tiedämme, että he ovat siinä kaikessa mukana yhdessä meidän kanssa. Samoin me olemme heidän mukana kaikessa. Toivon jo heidänkin vuokseen, että ensi kausi olisi mahdollisimman hyvä, Atakayi sanoo.

- Muistan myös, kun 2016 kun OmaSp Stadion avattiin, olin paikalla ja silloin oli mahtavasti yleisöä. Toivonkin, että nyt ensi kaudellakin tulee taas paljon yleisöä katsomoon. Meillä on täällä hyviä pelaajia ja varmasti hyviä pelejä tulossa. Siksi toivon niin paljon, että ihmiset tulevat katsomaan meitä, lähettää Atakayi seinäjokelaisyleisölle toiveen.

Lisää uutisia