FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HIFK HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS RoPS SJK TPS
vko.51 // 28.12.2019

Huuhkajien talvileirin peruuntuminen ei masenna liigapelaajaa - tavoittelee paikkaa joukkueessa

Huuhkajien talvileirin peruuntuminen ei masenna liigapelaajaa - tavoittelee paikkaa joukkueessa

Robert Ivanov oli viime vuoden tammikuussa Huuhkajien mukana Qatarin otteluleirillä. (Kuva: Juha Tamminen)

Suomen A-maajoukkueen perinteinen talvileiri jäänee väliin vuonna 2020. FC Hongan Robert Ivanov ei tuskastele tilannetta vaan haluaa tililleen toisen A-maaottelun.

Suomen miesten A-maajoukkue tuskin pitää tämän vuoden tammikuussa vuotuista harjoitusleiriään. Alun perin Huuhkajien piti matkustaa harjoitusleirille Qatariin viime tammikuun tapaan, mutta mm. Qatarin kyseenalainen ihmisoikeustilanne johti siihen päätökseen, ettei Suomi matkusta paikan päälle.

Palloliiton puheenjohtaja Ari Lahti sanoi joulukuussa Yle Urheilulle, että A-maajoukkueella tuskin on harjoitusleiriä tammikuussa. Varavaihtoehtona Huuhkajat oli jo varannut leirin Espanjan Marbellaan, mutta koska se ei saanut sinne toivomiaan vastustajia, leiri ei toteutunut.

Tammikuun otteluleirillä on yleensä nähty Veikkausliigassakin pelaavia pelaajia. Yksi heistä oli viime kerralla FC Hongan Robert Ivanov, joka debytoi Huuhkajissa Ruotsia vastaan.

Lähes kaksimetrinen toppari ei tuskaile liikaa sitä tilannetta, ettei vastaavaa leiriä järjestetä tulevana vuonna. Hän olisi mielellään liittynyt Markku Kanervan valmentaman joukkueen mukaan.

- Se on totta kai aina Veikkausliigan pelaajille mahdollisuus näyttää, kun siellä on enemmän pelaajia pohjoismaisista joukkueista, mutta ei voi mitään. Jos ei löydy vastustajia, niin ei löydy vastustajia. Ei sille mitään voi.

Toivoa paluusta A-maajoukkuepaitaan ei ole suinkaan menetetty, vaan Ivanov pyrkii saamaan uuden sauman joukkueessa.

- Tavoitteena on päästä seuraaviin harjoituspeleihin ja tavoitteena on pelata niin hyvin (kuin pystyy) ja näyttää osaamistaan. Ison työnhän se vaatii, mutta mikään ei ole mahdotonta. Pitää uskoa siihen, että on hyvä pelaaja ja että on mahdollisuudet päästä sinne, Ivanov sanoo optimistisena.

Suomi pelaa kevään ja alkukesän aikana kesän EM-kisoihin valmistavat ottelut Ranskaa, Puolaa, Ruotsia ja Viroa vastaan. EM-lopputurnauksessa Huuhkajien kanssa samassa B-alkulohkossa ovat Belgia, Venäjä ja Tanska. Suomen kisaurakka alkaa Tanskaa vastaan Kööpenhaminassa 13. kesäkuuta.

vko.12 // 24.3.2020
Lisää uutisia