FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HIFK HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS RoPS SJK TPS
vko.51 // 26.12.2019

​Pelipaikkamuutos ei muodostunut ongelmaksi liigadebytantille - "Sopeuduin erinomaisesti"

​Pelipaikkamuutos ei muodostunut ongelmaksi liigadebytantille - "Sopeuduin erinomaisesti"

Riku Selander saapui HIFK:hon keskikenttäpelaajana, mutta pelasikin läpi kauden laitapuolustajana. (Kuva: Juha Tamminen)

Riku Selanderin tie on vienyt lyhyessä ajassa keskikentältä laitapuolustajaksi.

Kun Riku Selander siirtyi Helsingin IFK:hon Ykkösen Ekenäs IF:stä kaudeksi 2019, hän oli pelannut koko kauden keskikentän keskustassa - ja loistanut siellä. Sitä kautta helsinkiläinen kiinnitti IFK:nkin huomion.

Stadissa Selanderia odotti kuitenkin pelipaikanvaihdos. 25-vuotiaan pelaajan uusi tontti löytyikin päävalmentaja Tor Thodesenin alaisuudessa puolustuksen laidalta, yleensä oikealta puolelta.

Muutos voi kuulostaa rajulta, ja sitä se pahimmillaan onkin, jos uudella paikalla pelaaminen ei onnistu. Selander ei kuitenkaan tilanteesta turhia stressannut vaan yritti omaksua uuden pelipaikan tuomat haasteet. Yritys onnistui, ja Selander nousi HIFK:ssa esille pelaamalla tasaisesti ottelusta toiseen.

Hän on itse hyvin tyytyväinen esityksiinsä.

- Siirto keskikentältä oikeaksi pakiksi tuntui oikeastaan aika vaivattomalta. Sopeuduin siihen mielestäni erinomaisesti, Selander kertoi.

Lisäpotkua peliesityksiin toi myös HIFK:n kovaääninen kannattajaryhmä Stadin Kingit.

- Kingit tekivät "bulin" vaikutuksen jo kauan ennen kun saavuin seuraan. Oli kunnia pelata heidän edessään, aiemmin urallaan myös muun muassa PK-35 Vantaata, Gnistania ja FC Honkaa edustanut Selander kehui.

Uran ensimmäisen Veikkausliigakauden päähuipentumaa hän ei kauaa mieti.

- 23. huhtikuuta pelattu Stadin derby, huh huh! Ensi kauden derbyjä odotellessa.

Lisää uutisia