FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HIFK HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS RoPS SJK TPS
vko.51 // 26.12.2019

​Huuhkajissakin pelanneelle Hongan topparilla selvä kehityskohde ensi vuodelle

​Huuhkajissakin pelanneelle Hongan topparilla selvä kehityskohde ensi vuodelle

Robert Ivanov toivoo ensi kaudelle tasaisempia otteita itseltään. (Kuva: Juha Tamminen)

Robert Ivanov piti kauttaan jokseenkin epätasaisena. Siihen vaikutti luonnollisesti myös koko FC Hongan joukkueen otteet.

Neljännen kautensa FC Hongassa pelannut toppari Robert Ivanov, 25, on ollut jokaisella kaudella espoolaisseuran luottomiehiä. Kahden viime kauden aikana Ivanov on pelannut uransa ensimmäiset Veikkausliigakaudet ja kerryttänyt niissä tililleen 59 ottelua, joista on ollut kahta lukuun ottamatta avauskokoonpanossa.

Huuhkajissa tammikuussa 2019 debytoinut Kontulan Urheilijoiden kasvatti saavutti Hongan kanssa pronssimitalit ja europaikan kaudella 2019. Silti pelaaja menee mietteliääksi, kun kysytään omasta kaudesta.

- Epätasainen, sanoisinko. Se ehkä heijastui siihen joukkueen pelaamiseen. Aloitimme ihan hyvin ja oltiin vielä siinä vaiheessa kärjessä kun voitettiin RoPS (25.6.), mutta sitten se keskikesä meni huonosti niin itseltäni kuin joukkueelta. Se meni käsi kädessä, Ivanov selitti.

Ivanovin debyyttikausi 2018 sujui vahvasti, ja hän oli sarjan eliittiä pelipaikallaan. Ei ollut itsestään selvää, että samanlainen huippusesonki tulee sormia napsauttamalla. Vesa Vasaran luottomies toimi silti tälläkin kaudella puolustuksen johtohahmona.

Kauden kohokohtia riitti muutama.

- HJK:ta vastaan pelattu vierasottelu, jossa Juha Hakola painoi maalin (vapaapotkusta). Totta kai myös mitalit ja europaikka yhdessä, koska europaikka oli tavoite. Olisiko siihen vielä lisäksi sitten se Inter-peli kotona, kun tein voittomaalin, kun olin itse aiemmin mokannut sen toisen maalin.

Loppukaudella Honka sai käännettyä kelkan ja ylsi sen kautta mitaleille.

- Positiivinen maku jäi kaudesta, mutta totta kai harmittaa. Olisin toivonut tasaisempaa suorittamista.

Niin. Tasainen suorittaminen onkin hänelle yksi ensi vuoden isoista tavoitteista.

- Selkeä kehityskohde ensi kaudelle on, että yrittää painaa tasaisen hyvän, dominoivan kauden, Ivanov linjasi.

vko.12 // 24.3.2020
Lisää uutisia